Veelvoorkomende vragen

Dagelijks ontvangen we mails en telefoontjes met veelvoorkomende vragen. Hoewel we hier met alle plezier op antwoorden, zullen we deze vragen ook hieronder even behandelen.

Zit jij met vragen? Lees dan zeker de onderstaande meest voorkomende vragen even door.

1.Waarom werk jullie niet met consulten?

Om gedrag van baas en hond positief te veranderen is tijd nodig. Diverse onderzoeken hebben laten zien dat het gedrag van mens en hond niet in een korte tijd te veranderen is. Door dieper in te gaan op het gedrag zal er verandering plaats vinden. Wij mensen zijn namelijk heel goed in onbewust terugvallen in oude gewoontes. Wanneer wij dit gaan doen zal een hond dit ook doen.

Herhaling is noodzakelijk om zowel op korte als op lange termijn positief resultaat te boeken. Daarbij lopen de mensen waar wij mee werken tegen meerdere problemen aan en is werken vanuit de basis belangrijk. Meerdere punten aanpakken en een sterke basis opbouwen lukt dan ook niet in 1 consult.

2. Hoe lang duurt een traject?

Elke baas en hond is anders en hebben andere problemen. Wij werken daarom ook met trajecten op maat. Compleet gericht naar de behoefte van baas en hond.

3. Wat kost een traject?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Doordat wij werken met trajecten op maat is er geen vaste prijs zoals met een consult. Tevens is het bij ons geen kostenpost maar een investering in jezelf en je hond.

4. Wat is jullie werkwijze?

Wij werken met de baasjes en honden vanuit rust. Het letten op je gemoedstoestand, lichaamshouding en mindset staat hierin centraal. Een dominante tiran zijn is niet nodig. Wat wel belangrijk is, is dat je een leider wordt voor je hond die hij kan vertrouwen en respecteren.

5. Je bent behalve hondengedragsdeskundige ook Coach. Hoe zit dit?

Heel veel trainers/gedragstherapeuten richten zich puur op de hond. Dit is waar ik een verschil maak.

Hoewel het gedrag van de hond belangrijk is om te begrijpen, zit de sleutel tot de oplossing bij het gedrag van de baasjes. Daarom ben ik ook een coach voor de baasjes.

6. Je hebt het regelmatig over 100% Toewijding. Waarom is dit zo belangrijk?

Wanneer we samen aan de slag gaan betekend dit dat jij als baasje aan de slag moet. Ik kan het probleem niet voor je oplossen. Wel kan ik je adviseren, begeleiden en coachen. Maar jij zal het werk moeten doen. Rehabilitatie is 2 stappen vooruit en 1 stap terug. Je zal heel veel positieve momenten ervaren en soms minder positieve momenten. Toegewijd aan de slag gaan betekent dat je niet opgeeft wanneer het even tegen zit. Alles kan immers niet meteen voor altijd goed gaan.

7. Wat bedoel je met bereid zijn om te doen wat nodig is?

Een hond hebben betekent het aannemen van een andere levensstijl. Dit betekent o.a. dat je de verantwoordelijkheid moet nemen en je hond moet geven wat hij nodig heeft. Stel, je hond zit een hele dag alleen thuis en is heel energiek. Wanneer jij dan niet bereid bent om je hond de lichaamsbeweging te geven die hij nodig heeft om rustig te kunnen ontspannen en frustratie en andere negatieve energie te lozen, zal er niets veranderen. Hierdoor ontstaat vaak sloopgedrag.

Doe wat nodig is. Zet bijvoorbeeld je wekker een uur eerder zodat jij je hond voor je werk uit kan laten. Zo raakt hij zijn energie kwijt, zal hij zich minder snel vervelen en is hij meer in balans.

8. Moet ik ook streng zijn voor mijn hond?

Neen, streng zijn lost niets op. Wees liever consequent.

Wil jij meer weten over HondWeerInBalans? Neem hier dan zeker een kijkje. (Belangrijke kernpunten van HondWeerInBalans)

Wil jij graag meer informatie of weten hoe wij ook jou kunnen helpen met jouw hond? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviserend gesprek aan via
onderstaande link.
https://hondweerinbalans.nl/contact/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *