Over ons

Eddy Eelsing

Hallo. Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Eddy Eelsing en ik ben werkzaam als hondengedragsdeskundige en coach. In het dagelijks leven werk ik met bijzonder toegewijde mensen om het beste uit zichzelf en hun hond te halen.

Hoe het allemaal begon

Toen ik vroeger nog bij mijn ouders thuis woonde hebben we eigenlijk altijd honden gehad. We hebben rottweilers en bordeauxdoggen in huis gehad.
Alleen waren alle honden en met name de rottweilers wat gemeen. Ze
luisterden voor geen meter. Sterker nog 1 van de honden die we vroeger hadden was zelfs agressief naar honden. Aangezien ik zelf rond de 10 jaar was hebben mijn ouders besloten hier hulp bij te gaan halen.

Ze hebben toen contact gehad met een Hondengedragstherapeut. Die mevrouw is ook langs geweest alleen heeft dit helaas niet mogen baten. Toen zijn we naar een hondenschool gegaan, omdat we toch graag van het vervelende gedrag af wouden, want dit werd ondertussen steeds erger. En tot mijn stomme verbazing werden de baasjes met de honden die het goed deden constant bijgestaan door een hondentrainer en nog een andere man en ik (met mijn ouders) werden gewoon bijna niet geholpen terwijl wij de probleemhonden hadden. Uiteindelijk zijn we dan ook niet geholpen en is het zelfs zo ver uit de hand gelopen dat we onze hond in hebben moeten laten slapen.

Naarmate de tijd vorderde en ik samen ging wonen met mijn vriendin (nu mijn vrouw) hebben we zelf een hond in huis gehaald. Ik was in die tijd 21 jaar. Haar naam was Diva en het was een kruising van een Rottweiler met een Bordeauxdog. (typisch hè) Alleen wederom ervoer ik problemen met mijn hond en zocht ik contact voor hulp.

Ook ben ik veel gaan rondneuzen op hondenforums, want er zou toch iemand moeten zijn die ons zou kunnen helpen? Maar ondanks alle goede adviezen en hulp ben ik niet verder gekomen. En voor dat het weer zo erg uit de hand zou lopen als met de honden van mijn ouders heb ik ervoor gekozen mijn hond te herplaatsen, want wij konden haar gewoon niet aan.Tot op een dag besefte ik mij iets.
Ik heb altijd gedaan wat andere zeiden wat ik moest doen. Maar meer realiseerde ik mij dat iedereen gefocust was op de hond, maar niemand mij echt hielp. Want ik voelde me ondertussen behoorlijk onzeker bij honden. Dus ik ben flink met mijzelf aan de slag gegaan en ben mij bewust geworden van de emotie, gevoelens en gedachten die spelen. En tevens had ik een manier gevonden waardoor ik mijn frustratie en alle negativiteit kwijt kon.

Ondertussen een paar jaar verder en anders in het leven te staan hebben mijn vrouw en ik Sandy de Cane Corso in huis gehaald. Maar ditmaal ging alles anders. Ik ben mij meer gaan verdiepen in hondengedrag, maar ook hoe menselijk gedrag invloed kan hebben op de hond.
Dit begon met het lezen van boeken en het behalen van verschillende cursussen en opleidingen. En wat er gebeurde was fantastisch!
Mijn lieve Sandy luisterde naar mij. Ik begon te begrijpen wat een hond nodig had om in balans te komen en te blijven. Zelfs familie en vrienden vroegen aan mij uiteindelijk of ik ze misschien kon helpen met hun hond. Want zij hadden wat ik eerder ook had. Alleen ik had het voor mezelf opgelost.  En toen ik ook nog eens de kans kreeg om een aantal jaar te werken in een dierenasiel, werd ik nog gelukkiger.
Want waar tref je immers de meeste honden met een probleemgedrag? Dus in de jaren dat ik er heb gewerkt, heb ik enorm veel praktijk ervaring opgedaan.
Alleen miste ik nog 1 punt in mij leven. Hoe kan ik mensen nog beter gaan helpen met hun leven en hun hond.

En toen zag ik Cesar Millan op televisie. Hij was toen net voor het eerst op de Nederlandse televisie. En het kwartje viel! Ik zou niet alleen een hondengedragsdeskundige worden maar ook coach. Waar hondentherapeuten en hondentrainers faalden zou ik een verschil maken.
En dat is ook gelukt!
Ik heb meerdere diploma’s op het gebied van mens- en hondengedrag en dagelijks maak ik met veel passie een impact op het leven van mensen met hun hond. En daarbij ben ik blij dat ik mag werken met toegewijde mensen en ik ze  nu kan geven wat ik vroeger niet heb gekregen van gedragsdeskundigen en hondentrainers.
Uiteraard blijf ik  bijleren op gebied van hondengedrag door het regelmatig  volgen van cursussen en workshops door trainers in het binnen en buitenland.

Karna Plagge

Mijn naam is Karna Plagge, 30 jaren jong en samen met mijn roedel van 2 woonachtig in Winschoten. Ik ben sinds kort bij Eddy Eelsing aan de slag als hondengedragstherapeut. Daarnaast werk ik als Sociaal cultureel werker bij een welzijnsorganisatie in Hoogezand-Sappemeer. Een prachtige combinatie, waarbij ik mijn passie en behulpzame karakter tegelijkertijd kan inzetten om mensen weer in hun kracht te laten staan.

Mijn passie voor de band tussen mens en hond

Ik ben opgegroeid met katten. Leuke lieve knuffelbeesten, ik ben er nog steeds gek op! Oh ja hoor, ook allerlei knaagdieren behoorden tot mijn beestenverzameling; van cavia’s en ratten tot aan Chinchilla’s. Zelfs mijn grote goudvissen, hadden een naam. Maar een hond paste destijds niet in
onze gezinssituatie, hoe jammer ik dit ook vond, mijn ouders hadden wel gelijk. Een hond kost veel tijd, energie en aandacht. Het bleef altijd kriebelen om een eigen hond op te voeden. De hechte band en interactie die je met een hond kan hebben, zoals ik die zag bij vriendinnetjes met hun hond, ervoer ik niet met onze katten en knaagdieren.

Ik heb sinds 6 maanden een prachtige roedel van 2 honden. Mijn oudere lobbes is een Old Englisch Bulldogmix reu genaamd Deekay. De jonge spring in het veld heet Ayla en is een Magyar Vizsla teef van bijna 8 maanden. Toen ik uit huis ging heb ik mogen zorgen voor een Old Englisch bulldog teef en een Franse Bulldog reu. Zij zijn inmiddels al overleden. Afgezien van dat de eerste 2 honden niet samen konden eten, ervoer ik weinig problemen met hen. Sociaal, rustige allemansvriendjes en
liepen bijna altijd los. Het waren 2 dikke schatten!

Met die gedachte koos ik weer voor de bulldog. Het werd Deekay. Al van jongs af aan een prachtige kalme lieve lobbes, met een bulldog karakter. Het eerste half jaar verliep bijna probleemloos, volop genieten. Iedereen paste op. Hij was soms wat onzeker, maar dit zijn meer honden op die leeftijd. Op zijn 8 ste maand is Deekay 2 keer gegrepen door een hond, ik heb hem in diezelfde periode laten castreren. In deze periode werd hij onzeker van prikkels. Uitvallen was de beste verdediging, alles moest weg! Ik kreeg geen verbinding meer met hem en onze wandelingen waren zeer onplezierig. Ik werd er erg onzeker van. Samen waren we dus een onzeker team!

Ik heb meerdere gedragstherapeuten, met verschillende methodes ingeschakeld, en ik ben langs een goed aangeschreven hondenschool geweest. Er veranderde maar weinig in zijn gedrag en ik werd daardoor nog meer onzeker. Er werd voornamelijk naar Deekay zijn gedrag gekeken. Ik ben me daarom gaan verdiepen in hondengedrag, lichaamstaal en -houding door vele boeken te bestuderen.
Ik heb alle afleveringen van de Amerikaanse hondenfluisteraar Cesar Milan wel 2 of meerdere keren bekeken. Ik ben naar zijn show geweest. Ik heb vele Webinars van verschillende gedragstherapeuten gevolgd. Ik snapte zijn gedrag wel, kon hem lezen, maar hoe kon ik hem als baas beter begeleiden
zodat hij zich niet meer zo onzeker hoefde te voelen? Er werd niet naar mij gekeken. Hoe voelde ik mij? Hoe stelde ik mij op?

Ik ben geen opgever dus tijdens een nieuwe poging voor het zoeken naar hulp, vond ik Eddy Eelsing.
Ik heb hem gemaild met een aantal vragen en zo is het balletje gaan rollen. Het kwartje viel! Ik, als eigenaar, moet weer in mijn kracht komen te staan. Ik wilde kalm, zelfverzekerder en assertiever in het leven staan. Zo dat ik de baas kan zijn die Deekay nodig heeft. Ik heb bij Eddy een aantal online-
cursussen en een 5daagse cursus hondengedrag en persoonlijke ontwikkeling op locatie gevolgd. Deelgenomen aan Eddy zijn georganiseerde roedelwandelingen en veel (samen met Deekay) geholpen bij sessies op locatie.  Ik heb mij 100% ingezet om aan bovenstaande punten te werken. Nu is elke wandeling een genot, mijn band met Deekay is super sterk en hecht. Met de jongste hond Ayla heb ik gelijk vanaf dag 1 een goede basis neergelegd. Als roedel gaat het geweldig. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft veel positieve invloed op andere vlakken in mijn privé en werk.

Ook ben ik persoonlijk opgeleid door Eddy op het gebied van hondengedrag en persoonlijke ontwikkeling zodat ik de beste versie van mezelf kan worden. 

Nu is het tijd om mijn ervaring, kennis en mijn passie in te zetten om eigenaren te helpen om samen met je Hond Weer In Balans te komen. Dit doe ik door het begeleiden tijdens trajecten en het leiden van roedelwandelingen. De lach van andere eigenaren bij elk succesmoment geeft mij een enorm goed gevoel. Dat gevoel die ik elke dag ook nog ervaar bij mijn eigen honden.

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas begin 2025 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!