Thuiswerken met een hond

Heb je thuis een maatje die je continu smekend aan zit te kijken voor wat extra aandacht, speel of knuffeltijd? Het kan zijn dat je hier simpelweg niet veel tijd voor hebt. Dit omdat je bijvoorbeeld thuis gewoon aan het werk bent. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet om je hond toch even bezig te houden, terwijl jij gewoon rustig kan werken

Maak je eigen speeltjes!

Ben jij een echte knutsel fanaat? Met de tijd die je nu over hebt, kun je eigen speeltjes voor je hond in elkaar knutselen! Denk bijvoorbeeld aan iets simpels, zoals een oude sok met een knoop erin of een doos met wat wc rollen erin om je hond mentaal uit te dagen

Hersenwerk

Veel mensen zitten nu volop aan de puzzels, maar wisten jullie dat er ook van dit soort spellen voor je hond zijn? Ook wel ‘hersenwerk’ genoemd! Dit helpt enorm om verveling bij honden tegen te gaan en daagt ze mentaal ook nog eens uit! Het houdt je hond lekker bezig, zodat jij je even kan concentreren op je werk bijvoorbeeld.

Samen bakken

Nu, meer dan ooit, heb je wellicht de tijd om los te gaan in de keuken! En nu je dan toch bezig bent, kun je meteen wat lekkers bakken voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan het gruis in de zak van geperst hondenvoer, hier kun je heerlijke gruiskoekjes van maken! Je hoeft het gruis alleen maar te mengen met een ei tot een stevig mengsel en in de oven af te bakken op 150 graden!

Laat die actiefoto’s maar komen!

Staat jouw telefoon ook bomvol met foto’s van jouw hond? Nu kun je er thuis helemaal voor gaan, laat die actiefoto’s maar komen! Maak bijvoorbeeld een koekjes-vang-foto van jouw hond of maak schattige foto’s van jouw hond die lekker van de zon geniet. Wij zijn erg benieuwd hoe jullie foto’s eruit zien.

Leer je hond nieuwe trucjes

Nu je toch thuis zit en wat tijd om handen hebt, kun je ook de tijd nemen om jouw hond rustig en met alle geduld nieuwe commando’s aan te leren. Natuurlijk kun je beginnen met de basis als deze nog niet onder de knie is, bijvoorbeeld met behulp van een klikker. Maar als de basis al bekend is, kan het leuk zijn te kijken of je iets als ‘high-five’, ‘spring’, ‘rol’ of ‘dans’ aan kan leren!
Door je hond iets nieuws te leren daag je hem fysiek, maar voor mentaal weer extra uit.
Houd de trainingssessies dan ook kort. Soms is 5 minuten al lang genoeg.

Vergeet de wandeling niet!

Behalve mentale uitdaging heeft je hond natuurlijk ook behoefte aan zijn dagelijkse wandelingen. Plan de wandeling met je hond dan ook zo in dat hij lekker voldaan is wanneer je thuis aan het werk moet.
Zo kan hij lekker uitrusten, terwijl jij je met een gerust hart kan concentreren op je werk.

Kortom thuiswerken met je hond kan

Creatief omgaan met de tijd die we hebben en onze hond hierin betrekken kan soms een uitdaging zijn, maar dat betekend niet dat het we ons zelf als de hond niet makkelijker kunnen maken.
Kijk daarom goed naar wat er mogelijk is voor jou en je hond. Wat vinden jullie samen leuk om te doen en kan je prima combineren met je werk?

Heb jij nog een leuke tip?
Deel deze dan in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!