Voordelen van een actieve levensstijl voor jou en je hond

Elke dag worden we overspoeld met berichten die ons vertellen dat een actieve leefstijl een belangrijke stap is voor een lang leven en een gezond leven.
Maar waarom lees en hoor je dit steeds meer?

Wij, mensen, zijn in de loop van de tijd steeds meer sedentair geworden, waardoor er meer behoefte is aan “opstaan ​​en bewegen”.
Hoewel deze verandering goed is, moeten we op dezelfde manier aan onze honden denken! Als we een zittende levensstijl leiden, dan leiden onze honden dat misschien dus ook.
Wat voor voordelen zal jouw hond krijgen als hij in beweging komt?

Ongewenst gedrag

Sommige slechte gedragingen zijn een reactie op gebeurtenissen in het leven van een hond, maar er is ook ongewenst gedrag dat wordt veroorzaakt door verveling. Wat draagt ​​ertoe bij dat een hond zich verveelt? Als jouw hond onophoudelijk blaft of dingen in huis sloopt, kan dit een teken zijn dat hij of zij over de hele dag niet genoeg fysieke en mentale uitdaging krijgt. Als deze problemen voorkomen, probeer dan hun fysieke en mentale uitdaging iets te verhogen! Zelfs eenvoudige dingen zoals tijdens een wandeling wat zoekspelletjes met een duur van 5 minuten toevoegen kunnen helpen om je hond fysiek, maar ook mentaal meer voldoening te geven.

 

Een team vormen

Als je hond geen last heeft van ongewenst gedrag en een gezond gewicht heeft, betekent dat niet dat er geen andere voordelen zijn aan het naleven van een actieve levensstijl. Door je hond actief te maken door te spelen, wandelen, rennen of zwemmen zal dit helpen om een band op te bouwen met je hond. De kans is al groot dat je hond al je beste vriend is, maar extra tijd met hem of haar doorbrengen is altijd goed voor beiden! De band tussen jou en je hond zal alleen maar sterker worden.

Slapen

Het actief houden van je hond speelt ook een grote rol op de meer inactieve momenten van je hond.
Ondanks dat een hond veel meer slaapt (gemiddeld 16 uur per dag voor volwassen honden) dan ons, heeft deze alsnog een goede kwaliteit van rust
nodig. Ervoor zorgen dat je hond gedurende de dag voldoende beweging en mentale uitdaging krijgt, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je hond ook elke nacht een goede nachtrust heeft. Zonder voldoende fysieke en mentale stimulatie op een dag krijgt een hond mogelijk niet dezelfde kwaliteit van rust, wat kan leiden tot overprikkeling. Je hond krijgt dan niet de kans om alle gebeurtenissen te verwerken in zijn slaap. Hierdoor kan een hond prikkelbaarder worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot probleemgedrag.
Zorg er dus voor dat niet alleen in de nacht, maar ook tussen de activiteiten door je hond genoeg tijd krijgt om uit te rusten en te slapen.

Je profiteert er zelf ook van!

Gewoon elke dag opstaan ​​en bewegen met je hond kan ook wonderen doen voor je eigen fysieke en mentale welzijn! Hondenbezitters zijn over het algemeen actiever dan mensen zonder honden.
Het helpt je om gezond en gelukkig te blijven. Dus ga erop uit en ga aan de slag – voor de gezondheid van jezelf en die van je hond.

Actieve levensstijl voor je hond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas begin 2025 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!