Wees bewust van het gesprek met jezelf.

In het dagelijks leven zijn wij mensen continue met onszelf in gesprek.
Dit kan gaan om situatie’s, omstandigheden, gebeurtenissen of andere punten in ons leven.

Zo ook als het gaat om onze hond. Hierbij kunnen de gedachtes komen als, ik hoop niet dat de hond trekt aan de lijn of ik hoop niet dat de hond weer uitvalt aan de lijn. Deze gedachtes hebben invloed op je communicatie naar je hond toe en hoe je een bepaalde situatie met je hond ingaat.

De gedachtes die je hebt, de gesprekken die je met jezelf voert, hebben ontzettend veel invloed op hoe jij je leven ervaart en hoe je leven met je hond eruitziet. Gedachtes creëren emoties, emoties creëren beslissingen, vanuit daar worden acties of niet-acties ondernomen. Dit creëert een bepaald resultaat in je leven. Het leren begrijpen en sturen van dit gesprek met jezelf is cruciaal om de ervaren kwaliteit van leven en je leven zelf te verbeteren.Wil je iets in je leven veranderen? Wil je minder stress ervaren?
Verander dan eerst het gesprek dat je hebt met jezelf.


Wil jij de situatie met je hond verbeteren? Wil jij angst of onzekerheid bij jezelf aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.Lees hier de wijsheid van een beroemde Indiaanse legende, een tijdloze parabel van de Cherokee:


Een oud Cherokee-opperhoofd geeft zijn kleinzoon les over het leven:

Hij zegt tegen de jongen:
Er wordt een gevecht in mij. Een vreselijk gevecht tussen twee wolven.
De een is slecht: hij is boos, afgunst, verdriet, spijt, hebzucht, zelfmedelijden, arrogantie, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit, gebrek aan zelf vertrouwen en ego.

De andere wolf is goed: hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, waarheid, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, gulheid, medeleven en vertrouwen.Datzelfde gevecht woedt ook in jou en in ieder ander mens.

De kleinzoon dacht hier even over na en vroeg toen aan zijn grootvader: welke wolf wint?

Het oude opperhoofd antwoordde:
Degene die jij voedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!