Wat zegt jouw hond over jou?

Er spelen veel factoren mee in iemands besluit om een hond te adopteren.
Iemand kan op zoek zijn naar bepaalde kenmerken, een bepaald ras of een bepaalde grootte.
Sommige mensen willen graag rashonden, terwijl anderen op zoek zijn naar een kruising die een nieuw thuis nodig heeft. Of je er nu wel of niet goed over na hebt gedacht, je keuze voor een bepaald
hondenras geeft bepaalde inzichten in je persoonlijkheidstrekken.
Wat zegt jou hond over jou?

Hondenrassen: rashonden of kruisingen

Het kiezen van een rashond kost veel onderzoek, tijd en toewijding. Mensen die aangetrokken worden tot specifieke rassen hebben zich al verdiept in het temperament, uiterlijk, grootte en gedrag van de hond. Dit suggereert dat rashondenbezitters van nature ‘planners’ zijn. Eigenaren van rashonden zouden selectiever zijn en de voor- en nadelen beter afwegen voordat ze hun keuze maken. Je weet niet altijd wat je krijgt als je een kruising adopteert.

Om deze reden worden mensen die een hond van gemengd ras adopteren als meer ontspannen beschouwd en zij staan over het algemeen flexibeler in het leven. Deze hondenbezitters zijn geneigd eerder risico’s te nemen en hun beslissingen op een meer emotionele basis te nemen.


Honden formaat: groot of klein

Grote honden hebben over het algemeen meer ruimte en beweging nodig, dus het is aan te bevelen dat eigenaren van grotere honden genieten van buitenactiviteiten en sport. Hoe groter de hond, hoe meer vuil in huis, dus mensen met grotere honden lijken het minder erg te vinden om vaker te stofzuigen, modderige poten af ​​te vegen en stapels kwijl op te dweilen. Sommige studies laten een verband zien tussen grote honden en mannen die zichzelf als macho zien.

Kleine rassen zijn gemakkelijker te verzorgen en worden vaak geassocieerd met mensen die met hun hond liever een kleine wandeling maken, dan zichzelf echt uit te dagen op fysiek gebied. Kleinere honden worden vaak gezien als schoner en hebben minder ruimte nodig.

 

Hondenvacht: lang haar of kort haar


Honden met vachten die vaker moeten worden verzorgd, hebben over het algemeen hondeneigenaren die meer nadruk leggen op het bezoeken van de spa en het krijgen van fraaie kapsels en andere luxe behandelingen.

Eigenaren van rassen die hier minder tijd aan besteden, geven de voorkeur aan het gemak dat gepaard gaat met onregelmatige verzorgingssessies en hebben de neiging om meer de nadruk te leggen op het houden van een goed onderhouden huis.


Hondenvoer: organisch of commercieel


Meer gezondheidsbewuste mensen bezitten doorgaans honden die zelfgemaakte voeding of natuurlijke en biologische voeding krijgen. Deze eigenaren besteden veel tijd aan het bestuderen van voedseletiketten en het inlezen van zichzelf over de nieuwste voedingstrends voor zichzelf en hun huisdieren.

Eigenaren die commercieel voedsel kopen, zeggen dat ze genieten van het gemak van voorverpakte opties en zijn meestal betrouwbaardere consumenten.

 

Hondenbehandeling: verwend of niet verwend


Als uw hond in elke kamer een bed heeft staan of op een zacht fluwelen bed slaapt dat zachter is dan het jouwe, is het waarschijnlijk dat jij degenen wilt verwennen die dicht bij je staan. Eigenaren die hun puppy in bed laten liggen, zeggen dat ze aanhankelijk en zachtaardig zijn.

Als je hond het grootste deel van zijn tijd buiten of in een kennel doorbrengt, kunnen mensen jou zien als iemand zonder empathie.


Hondengedrag: goed getraind of ongewenst gedrag


Goed opgevoede honden zijn vaak een weerspiegeling van een verantwoordelijke, gelukkige en georganiseerde eigenaar. Zo kan een hond met gedragsproblemen wijzen op een eigenaar die angstig, ongeduldig of ontevreden is over zichzelf of de hond.

Hoewel het bovenstaande slechts observaties zijn, geven ze ons wel iets om over na te denken. Of we het nu leuk vinden of niet, mensen die andere hondeneigenaren tegen komen met hun hond, maken hun eigen beoordeling van onze persoonlijkheidskenmerken op basis van hoe onze hond eruit ziet en zich gedraagt.

Kijkend naar je eigen hond, ben je het eens of oneens met bovenstaande observaties?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!