Gepubliceerd op 13/06/2019

Wat zegt jouw hond over jou?

Er spelen veel factoren mee in iemands besluit om een hond te adopteren.
Iemand kan op zoek zijn naar bepaalde kenmerken, een bepaald ras of een
bepaalde grootte.
Sommige mensen willen graag rashonden, terwijl anderen op zoek zijn naar een kruising die een nieuw huis nodig heeft.
Of je er nu wel of niet goed over na hebt gedacht, je keuze voor een bepaald
hondenras geeft bepaalde inzichten in je persoonlijkheidstrekken.
Wat zegt jou hond over jou?

Hondenrassen: Rashonden of kruisingen

Het selecteren van een rashond kost veel onderzoek, tijd en toewijding. Mensen die aangetrokken worden tot specifieke rassen hebben de neiging troost te vinden in het feit dat ze weten wat ze krijgen in termen van temperament, uiterlijk, grootte en gedrag van de hond. Dit suggereert dat rashondenbezitters van nature ‘planners’ zijn.
Eigenaars van rashonden zouden een meer onderscheidende reeks smaken hebben en de voor- en nadelen afwegen voordat ze hun keuze maken.
Je weet niet altijd wat je krijgt als je een kruising adopteert.

Om deze reden worden mensen die een hond van gemengd ras adopteren als meer ontspannen beschouwd en zouden zich beter aanpassen aan “de stroom”.Deze hondenbezitters zijn geneigd eerder risico’s te nemen en hun beslissingen op een meer emotionele basis te nemen.

Honden formaat: groot of klein
Grote honden hebben meer ruimte en beweging nodig, dus het is aan te bevelen dat eigenaren van grotere honden genieten van buitenactiviteiten en sport. Hoe groter de hond, hoe meer rommel, dus mensen met grotere honden lijken toleranter om grotere hoeveelheden afval op te ruimen, modderige poten af ​​te vegen en stapels kwijl op te dweilen. Sommige studies laten een verband zien tussen grote honden en mannen
die zichzelf als macho zien.


Kleine rassen zijn gemakkelijker te verzorgen en worden vaak geassocieerd met mensen die met hun hond liever een kleine wandeling maken, dan zichzelf echt ui te dagen op fysiek gebied. Kleinere honden worden vaak gezien als schoner en hebben minder ruimte nodig.

Hondenvacht: lang haar of kort haar
Honden met vachten die vaker moeten worden verzorgd, worden geacht eigendom te zijn van mensen die meer nadruk leggen op het bezoeken van de spa en het krijgen van fraaie kapsels en andere luxe behandelingen.

Eigenaren van rassen die hier minder tijd aan besteden, geven de voorkeur aan het gemak dat gepaard gaat met onregelmatige verzorgingssessies en hebben de neiging om meer de nadruk te leggen op het houden van een goed onderhouden huis.

Hondenvoer: organisch of commercieel
Meer gezondheidsbewuste mensen bezitten doorgaans honden die zelfgemaakte voeding of natuurlijke en biologische voeding krijgen. Deze eigenaren besteden veel tijd aan het lezen van voedseletiketten en het opleiden van zichzelf over de nieuwste voedingstrends voor zichzelf en hun huisdieren.

Eigenaren die commercieel voedsel kopen, zeggen dat ze genieten van het gemak van voorverpakte opties en zijn meestal betrouwbaardere consumenten.

Hondenbehandeling: verwend of genegeerd
Als uw hond in elke kamer een bed heeft of slaapt op een zacht fluwelen bed dat zachter is dan het uwe, is het waarschijnlijk dat u de verwanten wilt verwennen die dicht bij u staan. Eigenaren die hun puppy in bed laten liggen, zeggen dat ze aanhankelijk en zachtaardig zijn.

Als uw hond het grootste deel van zijn tijd buiten of in een kennel doorbrengt, kunnen mensen u zien als iemand zonder empathie.

Hondengedrag: goed getraind versus ongewenst gedrag
Goed opgevoede honden zijn vaak een weerspiegeling van een verantwoordelijke, gelukkige en georganiseerde eigenaar. Een hond met gedragsproblemen kan een eigenaar aanduiden die angstig, ongeduldig en ontevreden is.

Hoewel het bovenstaande slechts observaties zijn, geven ze ons wel iets om over na te denken. Of we het nu leuk vinden of niet, mensen die onze honden-metgezellen tegenkomen, maken hun eigen beoordeling van onze persoonlijkheidskenmerken op basis van hoe onze hond eruit ziet en zich gedraagt.

Kijkend naar je eigen hond, ben je het eens of oneens met bovenstaande observaties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *