Piepende-hond-p5yb94rpbwowqgaqnt0gimnl9ge39nb99jmxebve0o

Honden die piepen

Een piepende hond. Heb jij daar ook last van? Dat is niet gek. Het is een veelvoorkomend probleem welke wij in onze praktijk vaak zien terugkomen. Er zijn verschillende oorzaken waarom een hond piept. Daardoor is het afleren van het piepen soms vrij lastig.

Oorzaken piepen van een hond

Om een jankende hond zijn gedrag af te leren is het van belang om de oorzaak te achterhalen. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken van een piepende hond. 

1. Onbewust aangeleerd gedrag

Wanneer mensen interactie hebben met hun hond doen ze dit natuurlijk meestal vanuit de beste intentie. Alleen soms hebben mensen niet altijd door wat hier onbewust mee gecreëerd kan worden. In dit geval piepend/jankend gedrag.

Het eerste grote probleem welke wij vaak terugzien is dan ook dat het gedrag van de hond beloond wordt wanneer hij gaat piepen. Dan moet je denken aan:

 • Jouw hond op jonge leeftijd uit de bench halen wanneer hij/zij gaat piepen.
 • De hond wat lekkers geven of een speeltje geven op het moment dat hij/zij gaat piepen.

Wat we in de praktijk wel eens voorbij zien komen, is dat de hond de bal brengt en gaat piepen en blaffen. De mensen vinden dit irritant en gooien dan de bal weg. De hond leert dan op deze manier dat hij eerst moet piepen en blaffen voordat de bal gegooid wordt. Wanneer dit gedrag onbewust beloond wordt (het gooien van de bal) dan zal hij dit gaan herhalen. Op die manier leer jij onbewust de hond dit gedrag aan.

Hetzelfde geldt voor het omdoen van de halsband wanneer de hond aan het piepen en janken is. Hij leert dan dat dit gedrag nodig is voor dat hij de halsband omkrijgt en gaat lopen. Wat je dan ook merkt, is dat je wederom het gedrag versterkt in plaats van dat het afneemt.

Kijk dus eens goed in je eigen thuissituatie hoe je hiermee omgaat en of je wat kunt verbeteren. Heb jij dit gedrag niet onbewust zelf gecreëerd? 

2. Je hond is nerveus, opgewonden, bang of gestrest

Het komt veel voor dat honden gaan piepen in een voor de hond spannende situatie omdat ze bang en/of gestrest zijn. Zo is dat ook met mensen, in stressvolle en spannende situaties kunnen de emoties hoog oplopen.

Van belang is om in de gaten te houden hoe jij, als baasje, omgaat met de situatie. De goede intentie om de hond vaak te helpen wanneer hij piept is niet altijd de manier om de hond verder te helpen..

Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een situatie waarin jij jouw hond weghaalt op het moment dat jouw hond bang en/of gestrest reageert. Dit in plaats van de rust bewaren en kalm de hond betuttelend toespreken. Hoewel jouw intentie goed is, help je de hond er niet mee.

Je mag je hond best steunen! Daar is helemaal niets mis mee. Maar als ji jouw hond echt wilt helpen, dan is het beter je hond te leren zijn angst te overwinnen. Dat doe je door te laten zien dat een bepaalde situatie of een bepaald object helemaal niet spannend of eng is.

Een hond overwint zijn angsten niet wanneer hij of zij er voor wegloopt. Je moet er stapsgewijs aan werken en de hond zijn angsten leren overwinnen.

Dit is niet alleen voor honden zo, maar ook wij mensen kunnen alleen angsten overwinnen door er mee aan de slag te gaan. Hiervoor hebben wij iemand nodig die ons daarbij helpt. Iemand die stabiel is, rustig blijft en die we kunnen vertrouwen. Dat is een persoon die ons kan laten zien dat een situatie niet spannend is. Dat is voor honden net zo!

3. Je hond heeft last van pijn

Een natuurlijke vorm van communicatie van jouw hond is om te gaan piepen wanneer zij pijn ervaren. Het is dan ook belangrijk om op dit moment het piepen of janken niet te negeren. Je moet jouw hond op dat moment de zorg geven die hij/zij verdient. Ook hierin is het belangrijk dat je hond tijdens zijn pijnervaring op jou kan vertrouwen. Maak het dan ook niet erger dan dat het als is, door heel veel medelijden te tonen en negatieve aandacht aan de hond te schenken. Zorg er simpelweg voor dat de hond de zorg krijgt die hij nodig heeft.

Ook hier geldt weer, verplaats je eens in jezelf. Denk eens aan een ambulancebroeder. Wanneer jij op straat ligt met een gebroken been, dan wil je het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. De persoon die jou behandelt moet dan ook iemand zijn die jij vertrouwt en die laat zien dat hij er voor jou is.

Wanneer je dan op straat ligt en de ambulancebroeder zegt: ‘Ojee, heb jij je been gebroken? Wat erg! Doet het zeer? Ach gossie kom maar hoor’. Voel jij je dan geholpen? Of versterkt dit enkel de situatie waar je in zit?

Persoonlijk heb ik liever dat de ambulancebroeder zou zeggen: ‘Goedemiddag, ik zie dat je been gebroken is. We gaan je zo snel mogelijk helpen’. In de tussentijd bewaren zij de rust, ze werken op een assertieve manier en zorgen ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Je hebt op dat moment veel meer vertrouwen in scenario 2. Wat je hieruit kunt leren? Wees de persoon waarop de hond kan vertrouwen. Dat werkt niet alleen positief op de hond maar ook op de band tussen jou en jouw hond, welke belangrijke is voor de toekomst. 

4. Jouw hond mist duidelijkheid

Een vierde oorzaak van het janken van jouw hond is het ontbreken van duidelijkheid. Duidelijkheid betekent dat een hond zijn grenzen kent en weet wat hij of zij kan verwachten. 

Een hond kan gaan piepen omdat hij of zij deze duidelijkheid mist. Dit kan vergeleken worden met het verkeer. Wanneer jij je daarin bevindt en de regels zijn onduidelijk kan dat behoorlijk veel onrust met zich meebrengen. Zorg dus dat jij een stabiele leider bent en de hond duidelijkheid geeft. 

De oorzaak van een piepende hond achterhalen

Uiteindelijk zul je de oorzaak van een piepende of jankende hond moeten achterhalen. Alleen dan weet je op wat voor manier je dit gedrag kunt afleren of wat de hond jou probeert te vertellen. Hieronder behandel ik enkele veelvoorkomende situaties en de vaak bijbehorende oorzaak.

Oude hond piept veel

Vaak komt het voor dat een hond eenmaal die ouder wordt begint met piepen in meer of mindere mate. De oorzaken zijn vaak vergelijkbaar met jongere honden. Wanneer jouw hond begint met piepen wanneer deze ouder wordt kan ook de oorzaak daar in zitten.

Een oude hond kan gaan piepen omdat deze langzamerhand dement begint te worden. Wanneer een hond dement wordt kan het voorkomen dat deze in het beginstadium veel piept. 

Ook pijn kan de oorzaak zijn van het piepen. Voornamelijk wanneer het een oude hond betreft die opeens begint met piepen. Vaak is dit pijn welke niet te zien zijn, dan moet je bij een oude hond denken aan bijvoorbeeld nierfalen. 

Begint jouw oudere hond opeens met piepen? Overweeg dan zeker een bezoek aan de dierenarts. Voornamelijk wanneer de leefomgeving van de hond gelijk is gebleven en dit gedrag voorheen niet werd vertoond. 

Hond jankt als ik weg ben

Wanneer jouw hond jankt wanneer jij weg bent is de oorzaak vaak een vorm van verlatingsangst. Ook daar hebben wij een uitgebreid artikel over geschreven. 

Verlatingsangst betekent vaak dat een hond angstig of paniekerig wordt wanneer deze gescheiden is van zijn of haar eigenaar. 

Dit geldt ook wanneer jouw hond ‘s nachts begint te piepen. Van belang is om de oorzaak of emotie die ten grondslag ligt aan het janken van de hond te achterhalen. Op die manier kun je dit probleemgedrag bestrijden.

Hond blijft piepen in de bench

Wanneer jouw hond blijft piepen wanneer deze in de bench wordt gezet heeft dit vaak te maken met frustratie / angst of met een overtollige hoeveelheid energie die hij niet kwijt kan. Vaak gaat het piepen dan gepaard met allerlei andere probleemgedragingen als blaffen en sloopgedrag. 

Het achterhalen van wederom de oorzaak is het begin van het vinden van de oplossing. Houd je hond goed in de gaten en houdt bovenstaande oorzaken in jouw achterhoofd. 

Hoe weet ik of mijn hond pijn heeft wanneer die piept?

Het is fijn om de juiste oorzaak te kennen wanneer jouw hond piept. Op die manier kun je namelijk aan de slag met het zoeken naar een oplossing.

Wanneer jouw hond pijn heeft wanneer die piept is deze oplossing vaak een bezoek aan de dierenarts. Maar hoe weet je nou welke oorzaak ten grondslag ligt aan het piepen?

Om te achterhalen of dit gepaard gaat met pijn moet je voornamelijk kijken naar de momenten waarop de hond piept. Doet de hond dit wanneer die stil ligt? Of doet de hond dit wanneer die bijvoorbeeld:

 • Opstaat en op zijn voorpoten gaat staan;
 • Beweegt in de mand;
 • Aangeraakt wordt op bepaalde plekken.

Dan kun je eigenlijk al snel de conclusie trekken dat een bezoek aan de dierenarts een slimme keuze is. Daarbij geldt eigenlijk altijd de regel dat een bezoek te veel aan de dierenarts beter is dan een bezoek te weinig. 

Piepen of janken afleren

Voor het afleren van het piepen of janken van een hond is eigenlijk geen standaard methode of stappenplan. Wij werken eigenlijk altijd met dezelfde drie kernpunten om probleemgedrag af te leren. Dat zijn:

 1. Positief dag moet veel worden beloond;
 2. Negatief gedrag moet zoveel mogelijk worden genegeerd;
 3. Wanneer negeren niet meer kan moet er worden gecorrigeerd.

Om het piepen van een hond af te leren is het van belang om de oorzaak te achterhalen. Dat kan soms een moeilijke opgave zijn. Gezien jij zelf de eigenaar van de hond bent en beperkte kennis hebt van hondengedrag is het soms lastig vast te stellen. 

Mocht jij vastberaden zijn en graag jouw hond verder willen helpen met zijn of haar probleemgedrag, dan raad ik zeker aan om mijn e-book te lezen. In mijn e-book help ik jou verder met het voorkomen of verhelpen van probleemgedrag. Op een manier waar vertrouwen, liefde en respect centraal staan. Het e-book vind je hier (gratis!).

26 reacties

 1. Mijn hondje is nu 7maanden oud hij piept de hele dag tegen mij en wil alleen maar bij mij zijn mijn man heeft geen last maar ik word er doodmoe van

  1. Hallo,

   Ik begrijp dat het heel frustrerend kan zijn.
   Mocht je het prettig vinden kunnen we hier altijd even over bellen.
   Mocht je dit willen, neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 2. Mijn hond piepte opeens. Zij is 6 jaar oud, alles gaat goed. Ik hoorde opeens een piep uit haar. Ze kromp in elkaar. Wat kan dat betekenen?

  1. Goedemiddag Julia,

   De oorzaak waarom ze toen ging piepen is moeilijk te achterhalen.
   Vanuit je verhaal denk ik aan 2 dingen.

   1. Ze schrok ergens van en kromp daarom in elkaar.
   2. Ze heeft ergens in haar lichaam pijn.

   Mijn advies zou zijn om je hond even in de gaten te houden en te kijken of dit gedrag vaker voorkomt.
   Vandaar uit kun je dan kijken in welke situatie het gedrag voorkomt en kijken welke vervolgstappen je kan zetten.
   Heb je het idee dat je hond pijn heeft, dan raad ik aan dat je even contact opneemt met je dierenarts om hier samen naar te kijken.

   Is je hond ergens bang voor? Dan raad ik je aan hier professionele hulp bij te zoeken.
   Samen met een goede hondengedragsdeskundige kun je dan samen gaan bekijken waar het gedrag vandaan komt en hoe je dit samen op kan lossen.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 3. Wij hebben net een nieuw hondje van 17 weken.
  Zonder riem loopt hij heerlijk naast ons zonder probleem maar zodra de riem omgaat alleen maar piepen en niet willen lopen.
  wij gaan wel gewoon door met lopen zodat hij niet denkt dat dat werkt(piepen)
  we laten nu ook thuis maar soms de band om zodat hij kan wennen.
  kunnen we nog iets anders doen?

  1. Goedemorgen,

   Het is voor mij lastig te bepalen wat je nu nog meer kunt doen.
   Ik zie immers niet wat voor hondje het is, in welke situatie het afspeelt en hoe het hondje zich verder uit m.b.t lichaamstaal.

   Mocht je het prettig vinden dan kunnen we altijd een vrijblijvend belafspraak inplannen om samen de situatie even te bespreken.
   Neem hiervoor even contact met ons op via het contactformulier.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 4. Mijn hond piept af en toe zonder reden. Bv zijn we net terug van wandelen, gaat ze braaf liggen en dan piept ze na een minuut of tien even in zichzelf alsof ze zich verveelt Of er nodig uit moet. Hond is rustig van karakter en heeft geen medische of fysieke kwalen. Ik vind het ook niet erg, en het is niet heel vaak. Maar ik vraag me af waarom ze dit doet.

  1. Goedemorgen,

   Het is lastig te zeggen waarom ze dit doet vanaf een beeldscherm. 🙂
   Er kunnen namelijk heel veel redenen zijn waarom een hond dit doet.
   Het belangrijkste is om uit te sluiten dat het niet gaat om iets fysieks.

   Verder kan het vermoeidheid, verveling, aandacht vragen of korte uiting van stress zijn bijvoorbeeld.
   Ook kan het zijn dat je apparaten in huis hebt staan die af en toe een hoge toon geven waar de hond op reageert.
   Zo kunnen er nog veel meer redenen zijn.

   Wanneer je zeker weet dat het niet gaat om lichamelijke klachten kan je eens kijken of negeren werkt en of het piepen dan sneller stopt of minder wordt.
   Mocht je gerichter advies willen dan zou ik aanraden een professional in te schakelen die even met je mee kan kijken.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 5. Dag, wij hebben een puppy van bijna 8 weken en de eerste nacht meteen laten wennen aan de bench wat overigens redelijk goed gaat. Alleen het volgende: zodra zij piept in de bench moet zij wat en zeggen wij plassie/poepie Holly? En wij zetten haar buiten in onze tuin waar zij haar behoefte doet. We zijn aan het oefenen aan de lijn op het pad, zodat zij zich vertrouwd gaat voelen om buiten onze tuin de behoefte te laten doen. Na spelen gaat zij weer terug in de bench en aai ik haar zodat zij weer kan slapen (het is bijv. dan nog maar 3.30 uur in de ochtend). Omdat het voor ons te vroeg is om eruit te blijven wil ik dat zij nog een uur gaat slapen bijv.) Dit loopt uit op een serenade en negeer dit, dit duurt dan wel meer dan een uur en zodra ik de kamer in kom is zij even stil en ik zeg niets. Steek alleen mijn hand er door. Op het moment dat zij na dat uur even stil was heb ik haar eruit gelaten om wederom te laten plassen. Doe ik ik hier zo wel goed aan, want het is na de eerste anderhalve week al zeer vermoeiend om dit gedrag wat om.te buigen naar gewenst gedrag en zie er erg tegenop om straks mijn parttime baan weer op te pakken na ruim een week vakantie. Hoe pak ik dit ongewenste gedrag aan? Ook bijt zij veel in tenen, hangt in de broekspijpen, bijt in handen. En om dit te corrigeren geven wij haar een speeltje. We belonen haar ook met positief gedrag bij de behoeftes, als zij gaat zitten…etc. Ze blijft maar piepen en springt overal aan op….Help wat te doen….geduld? Ze is gisteren naar haar eerste puppyles geweest, maar meer theoretisch.

  1. Goedemorgen,
   Wat vervelend dat je hier tegenaan loopt. Ik stel voor aangezien je nu op een puppycursus zit met je pup, deze casus ook even aan hun voor te leggen.
   Dit omdat je anders misschien te veel verschillende tips gaat krijgen wat misschien verwarring kan creëren. Mocht je er bij de puppycursus niet uitkomen dan hoor ik het graag natuurlijk.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 6. Mijn vriend en ik hebben nu 2 maanden een hond van 8 maand oud. In het begin was hij erg schuw, vooral buiten. En zocht veel steun bij ons. Inmiddels vind hij het heerlijk buiten. Het probleem is dat hij totaal niet alleen thuis kan zijn.
  We hebben heel erg veel geoefend hiermee in hele kleine stapjes, eerst de sleutels pakken en weer weg leggen, even de kamerdeur dicht en weer naar binnen en dat gaat allemaal opzich wel goed. Maar zodra we naar buiten gaan jankt en blaft hij alles bij elkaar en hij stopt niet. Ook niet voor heel even een paar seconden. We weten niet zo goed hoe we dit kunnen oplossen. Want als we naar binnen gaan wanneer hij piept dan beloon je hem toch? Dus hoe moeten wij dit dan oppakken.
  We werken naast elkaar dus we hoeven hem niet erg lang alleen te laten maar het zou wel fijn zijn als we een keer lekker een avondje naar de bioscoop of uiteten kunnen gaan.

  1. Hallo Lena,

   Allereerst bedankt voor je reactie.
   Het is belangrijk om te kijken hoe de hond zich voelt als hij naar buiten gaat en hoe jullie je voelen.
   In sommige situaties met honden die moeilijk alleen kunnen zijn, kan dar de oplossing liggen.

   De meest ideale situatie is, dat e hond kalm is wanneer jullie van huis gaan en dat jullie zelf ook kalm zijn.
   Wanneer mensen onbewust negatieve gedachtes hebben zoals: Ik hoop dat ie niet gaat blaffen, want ik vindt het zo zielig voor hem.
   Dan komt daar ook een negatief gevoel en energie bij kijken. Dit merkt de hond op en voelt dan de negatie energie. Hierdoor kan de hond er extra moeite mee hebben.
   Hoewel de gedachte logisch kan zijn en heel begrijpelijk is, helpen we de hond er niet mee verder.

   Mocht bovenstaand niet het geval zijn, is het lastig te zeggen wat je nog meer kan doen. We kunnen dan altijd een vrijblijvend belafspraak inplannen om samen de situatie even te bespreken.
   Mocht je dit graag willen, neem dan gerust even contact met ons op via mail of telefoon.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 7. Onze Beagle (teefje) van 1,5 jaar piept tijdens het wandelen. Vooral wanneer ze een hond ruikt die vlak ervoor dezelfde route heeft gelopen. Ook als ze in de verte een hond ziet begint het gepiep. Het gepiep houdt op als ik dan een andere route kies waar (hopelijk) geen hond heeft gelopen????. Met andere beagles nooit geen problemen mee gehad.

  1. Hallo,

   Waar het aan kan liggen dat je hond piept, is misschien omdat ze opgewonden raakt van de geur van andere honden bijvoorbeeld.
   Het is voor mij lastig te beoordelen wat het precies is, maar het kan zijn dat jullie hond andere honden associeert met opwinding.
   Dit kan ervoor zorgen dat een hond gaat piepen van opwinding wanneer hij andere honden ziet of ruikt.

   Het is dan ook belangrijk, als het probleem daar ligt, dat je de associatie wil veranderen.
   Bijvoorbeeld: Nu betekend andere honden hoge opwinding, wat je wil bereiken is, andere honden betekend kalmte.

   Ik weet natuurlijk niet wat de oorzaak precies is, omdat dit voor mij moeilijk te beoordelen is vanuit alleen je verhaal.
   Maar je zou eens kunnen kijken of de oorzaak bij de gemoedstoestand (opwinding/rust) ligt.
   Schakel desnoods een professional in die eens met je mee kan kijken en kan beoordelen of de oorzaak inderdaad bij de gemoedstoestand ligt of dat er een andere oorzaak is.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 8. Hallo onze hond is drie weken geleden twee weekjes naar de kennel geweest. Dit was voor haar niet de eerste keer ze is er al vaker geweest. Sinds ze terug is doet ze niets anders dan piepen. Het is echt vervelend vooral omdat ze overal mee naar toe gaat. Ze is wel eens alleen maar wij werken onregelmatig en er is dus altijd wel iemand thuis. Waar kan dit aan liggen??

  1. Hallo,

   Bedankt voor je bericht.

   Waar het aan kan liggen is voor mij moeilijk te zeggen.
   Het is voor mij moeilijk beoordelen vanaf een beeldscherm haha.

   Mocht je het prettig vinden kunnen we altijd een vrijblijvend belafspraak inplannen.
   Neem hiervoor even contact met ons op via info@hondweerinbalans.nl of gebruik het contactformulier.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 9. Hallo Eddy,

  Wij hebben sinds 3 weken een super lief hondje geadopteerd uit Roemenië en ze is ongeveer 6 maanden oud.
  Alles gaat eigenlijk goed, slapen, aan de riem lopen, zindelijkheid behalve heeft ze wat piep gedrag buiten huis vooral. Dit is als we bv in het postkantoor zijn of in de krantenwinkel voor een paar min, begint ze meteen te piepen of een uurtje bij vrienden thuis is ook alleen maar gepiep. Heb je hier tips voor?

  Groetjes, Chantal

  1. Hallo Chantal,

   Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jullie hondje piept.
   Het is voor mij dan ook lastig te bepalen wat het precies kan zijn.

   Zoals je het verteld lijkt het erop alsof je hond ergens onzeker of gespannen van wordt.
   Hierdoor kan ze gaan piepen. Ze is natuurlijk ook nog maar net bij jullie en is ze nog jong.

   Mocht je het prettig vinden dan kunnen we altijd even gratis en vrijblijvend telefonisch contact hebben.
   Misschien dat ik je via de telefoon al verder op weg kan helpen.
   Mocht je dit graag willen dan hoor ik het graag.
   Neem hiervoor even contact met ons op via het contact formulier of info@hondweerinbalans.nl

   Groetjes Eddy
   Hondweerinbalans

 10. Goedenmiddag,
  Mijn hond blaft als er iemand voorbij komt, aanbelt of iets hoort. Dan daarna gaat ie piepend/janken en ik krijg hem er niet uit. Negeren gaat ie nog erger. Afleiden daar heeft ie niet van gehoord, hij is te gefocusd. Wat kan ik hier tegen doen. Hij is nu vier jaar en doet het al vanaf het begin. Alvast bedankt.

  1. Goedemorgen,

   Allereerst bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je hier tegen aanloopt.
   Omdat je zelf ook al verschillende dingen hebt geprobeerd, is het voor mij heel moeilijk om hier nog gericht tips in te geven vanaf een beeldscherm haha.
   Als je wil kunnen we altijd en gratis en vrijblijvend belafspraak inplannen.
   Mocht je dit graag willen app ons dan gerust of mail ons even via info@hondweerinbalans.nl

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

  1. Hallo Bianca,

   Dat hangt een beetje af van de situatie.
   Zou je wat meer erover kunnen vertellen?

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 11. Hallo Eddy,
  Onze pup van 4 mnd Boulab wil vaak niet wandelen. Zitten wel.
  Koekje lokt wel mee, maar gaat meteen weer zitten. Dan wil hij niet.

  Neemt ook vaak de riem in de bek, gaat piepen en het liefst de andere kant op.
  Zo juist in de bossen. 10 min ging het goed, vrolijk om ons heen. Toen ging hij hard rennen. Gelukkig reageerde hij en kwam terug. Aangelijnt, hij nam de riem weer in de bek en piepen. Dit was onbekend terrein. Maar in de omgeving doet hij dit ook.
  Kan niet goed peilen wat te doen.

  1. Goedemorgen Nancy,

   Het is voor mij moeilijk te zeggen wat het precies kan zijn.
   Er kunnen namelijk verschillende oorzaken zijn waarom de hond dit doet.

   Soms kan het zijn, dat de hond overprikkelt is, wanneer de hond gaat happen in de lijn.
   Wat je dan het beste kan doen is de hond weer lekker mee naar huis nemen en laten rusten. (slapen)
   Omdat jullie ook nog een jonge hond (pup) hebben is de kans groot dat het met overprikkeling te maken heeft.
   Een jonge pup kan niet altijd mentaal en fysiek veel hebben. Kijk daarom goed naar wat je hond aankan en pas desnoods de activiteiten hierop aan.

   Mochten jullie nog meer vragen hebben. mail ons dan gerust via info@hondweerinbalans.nl

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

 12. Hoi , ik heb sinds 5 dagen een Cane Corso van 3 jaar oud en ik krijg hem niet binnen.
  Hij zit al vanaf de eerste dag buiten en ik krijg hem niet meer aangelijnd of naar binnen

  1. Hallo Marcel,

   Wat vervelend dat dit nu voorgevallen is. Ik raad je aan om hier hulp voor in te schakelen.
   Ik kan helaas zo vanaf een toetsenbord niets voor je betekenen. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen dan hoor ik het graag.
   Mail gerust naar info@hondweerinbalans.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *