Hoe kan jij je hond het beste mee nemen naar een feestje?

Bij mooi weer horen ook de leuke (buiten)feestjes met familie en vrienden. Het leukste zou natuurlijk zijn als jij zonder zorgen jouw hond mee kan nemen. In deze blog geef ik jou 4 tips voor het mee nemen van jouw hond naar een feestje. Heerlijk genieten van de gezellige feestjes met familie, vrienden én jouw hond!

1. Zorg voor voldoende fysieke uitdaging

Ga voordat je naar je het feestje toe gaat eerst een stuk lopen met je hond. Je kan namelijk niet verwachten van je hond dat hij rustig is en zich gedraagt terwijl hij vol met energie zit. Door van te voren je hond goed uit te laten zorg je ervoor dat je hond zich tijdens het feestje makkelijker kan ontspannen.

Vind je hond het leuk om mee te rennen aan de fiets? Dan is dat ook een mogelijkheid natuurlijk. Extra tip: ga op de fiets of wandelend met jouw hond naar het feestje toe!

2. Bepaal in welk gedeelte de hond mag komen en waar niet

Zorg ervoor dat jij, voordat je naar het feestje gaat, al weet wat de grenzen van jouw hond moeten zijn. Dat is wel zo fijn voor de familie en vrienden die je bezoekt. Maar, daarnaast heeft het nog een voordeel. Je kunt dit nu namelijk makkelijker overbrengen naar jouw hond. Op een consistente manier, jij weet immers sinds het begin al wat wel én wat niet mag.

Maak daarnaast ook direct duidelijk wat gevaarlijke plekken zijn. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de barbeque.

3. Geef je hond een plek om te ontspannen

Behalve actief bezig zijn tijdens het feestje is ontspanning ook belangrijk voor de hond. De ene hond kan sneller overprikkeld raken dan de andere hond. Zorg er daarom voor dat jij je hond een plek geeft waar hij kan ontspannen. Neem bijvoorbeeld de hond zijn of haar mand of kleed mee waar de hond tijdens het feest op kan liggen.

4. Laat je hond niet bij het eten komen.

Een feestje is geen feestje zonder eten en drinken. Soms wordt vergeten dat het eten wat wij als mensen eten niet altijd even goed is voor de hond. De neus van de hond is het allerbelangrijkste, hij heeft dus door dat er eten is. Om de hond te helpen ontspannen, ook tijdens het eten, is het belangrijk dat hij niet bij het eten in de buurt kan komen. Hoe dichter de hond bij het eten kan komen, hoe groter de verleiding. Zorg dus vooraf voor voldoende afstand.

Zorg er daarnaast ook voor dat het voor iedereen op het feest duidelijk is dat de hond niets mag eten van tafel. Zo voorkom je dat jouw hond verkeerde signalen krijgt.

Pas bovenstaande tips toe om ervoor te zorgen dat het voor zowel jou als voor jouw hond een prettige, maar ook veilige, ervaring wordt. Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas begin 2025 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!