Het verhaal van Sofie

Als we het hebben over toewijding, dan hebben we het over de eigenaren van Sofie. Vanaf het moment dat we begonnen met het hondengedragstherapie op maat traject, zijn ze keihard aan de slag gegaan.
Was het altijd makkelijk voor ze? Nee, maar ze weten dat het niet altijd mee kan zitten. Rehabilitatie is 2 stappen vooruit en soms 1 stap terug. Ondanks dat het ze soms wel eens tegen zat hebben ze doorgezet voor henzelf en voor Sofie. Het resultaat mag er dan ook zijn!
Ik ben als coach dan ook hartstikke trots op hen alle 3.

Hieronder hun verhaal. Alleen deze keer niet van de kant van de eigenaren, maar vanuit het oogpunt van de hond.

Ik ben 5 jaar geleden hier in Hasselberg geboren en na een paar weken mocht ik met Hij en Zij naar de Brabantse bossen. Daar woonden ook Teuntje, waar ik een dikke vriendin  van ben geworden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik best wel druk was en Zij had het maar druk met mij. We deden vaak spelletjes, dan verstopte Zij van alles in de bossen en mocht ik het gaan zoeken. Zij was dan erg blij en dus ik ook. Ik vind het heel fijn als Zij blij is.

Ineens kwam me daar een hele grote auto en werd zelfs mijn mand ingeladen en gingen we naar Westerwolde. Gelukkig, hier zijn ook bossen en zelfs ook een watertje waar ik weer mijn balletje kan gaan halen als Hij het in het water gooit. Ook iets wat ik heel tof vind. Maar Zij was niet altijd blij en soms voelde ik dat ze zenuwachtig was, en wilde ik zo graag dat ze weer blij was. Ik bedacht van alles. Als er vreemde honden langs liepen ging ik ze wegjagen. Maar Zij werd steeds zenuwachtiger. Ik wilde zo graag voor haar zorgen, want Zij was heel lief voor mij. Ook Hij ging steeds gekker op mij te reageren. Ik snapte er niets van.Ik hoorde Zij en Hij praten over misschien weer een andere plaats te zoeken voor mijn mand….ojee!!! Opeens was Zij minder verdrietig,en gingen we naar Eddy. Een toffe Hij. Ik merkte meteen dat Hij alles goed zelf kon. Poeh, dat was fijn. Ik kon eindelijk ontspannen. Eddy had zelfs een vreemde hond, maar ik hoefde die niet weg te jagen, want Eddy was heel rustig. En Zij, Zij keek opeens heel blij. Ik wist meteen dat het nu goed ging komen. Eddy praatte met Hij en Zij. Ik kon lekker even slapen, want Eddy , die begreep mij helemaal en vertelde aan Zij en Hij hoe ik dacht. We hebben heel hard gewerkt, want ik ben een herder en wil het graag goed doen, zeker voor Zij.

Ach soms maakte ik wel een denkfout, of dacht Zij ineens dat ik toch weer zou mopperen tegen een andere hond, maar dan hoorde ik haar diep zuchten en draaide ze met haar schouders en voelde ik dat Zij niet meer bang was. Nu merk ik dat mijn staart weer heel vaak zomaar op en neer beweegt en niet meer zo stijf is. Mijn hart klopt alleen nog sneller als ik achter de stok of bal ren, niet meer omdat ik bang ben dat ik niet goed oplet voor Zij of Hij.Ja Eddy begreep mij goed en kon goed uitleggen aan Zij wat ze moest doen. Eddy is ook blij, laatst heeft hij mooie filmpjes gemaakt over Zij en mij ,Soof. 
Ik hoop dat als een andere Zij of Hij dit leest het ook wil proberen , want wij, honden , willen zo graag dat Hij en Zij blij zijn.

Wil jij ook aan de slag met het probleemgedrag van je hond?
Begrijp jij dat inzet noodzakelijk is, om het probleem waar je tegen aanloopt op te kunnen lossen?
En weet je dat het probleem niet zozeer bij de hond ligt, maar vooral bij jou als hondeneigenaar?

Dan komen we graag met jou in contact! Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

[button type=”button-primary” link=”https://hondweerinbalans.nl/contact/”]Vrijblijvend gesprek![/button] of 06-34918921

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!