Het verhaal van de Familie Harms

Geduldig zijn, consequent blijven en vertrouwen creëren.
Dit waren o.a. punten waar deze familie aan moest werken.
En met resultaat! Na het creëren van een sterke basis weten ze nu hoe ze de laatste puntjes op de i kunnen zetten met hun hond.


Lees hieronder hun verhaal:

Wij zijn met onze Lexy ( Border collie X Friese stabij) Bij Eddy geweest. Wij hadden met Lexy een behoorlijk lijstje met problemen waar wij tegenaan liepen. Zo was zij heel onzeker en nerveus, schrok van heel veel dingen en wou niet (aan de lijn) lopen. Zodra wij de halsband pakte, kroop Lexy al weg in haar Bench. Van andere honden moest zij ook niks hebben en ook van onze dochter van toen 10 maanden moest zij niks hebben. Ze had naar ons al meerdere keren gehapt waarvan 3 keer ook echt gebeten en toen zij dat ook naar onze dochter deed, was dat voor ons de druppel en hebben wij een afspraak gemaakt met Eddy. Wij zijn eerder met Lexy naar puppycursus en een andere hondentrainer geweest, maar dat heeft helaas geen effect gehad, dus was Eddy onze laatste redmiddel.

Na onze afspraak werd al vrij snel duidelijk dat hij Lexy voor een paar dagen moest opnemen binnen zijn roedel.
Eddy is daarmee begonnen en heeft haar iedere dag getraind met het lopen aan de lijn en heeft haar goed laten wennen aan ‘nieuwe’ geluiden en voorwerpen tijdens de wandelingen. Ook met zijn honden erbij ging het super. Hij is met haar aan het schapendrijven geweest om haar Border collie instinct naar boven te halen, zodat Lexy meer zelfvertrouwen kreeg. Toen hij ons daar een filmpje van stuurde, herkende wij onze Lexy niet terug. Wat was ze enthousiast en zo in haar element.

Na die dagen bij Eddy merkte wij dat ze daadwerkelijk was veranderd. Ze had meer rust over zich en lopen ging stukken beter. Lexy blijkt wel snel overgevoelig te zijn voor dagelijkse prikkels en heeft daardoor meer tijd nodig om alles rustig te verwerken.

Natuurlijk waren niet alle ‘problemen’ direct verholpen maar dit was zeker een goed begin en nu was het aan ons om het verder door te pakken.

Wij gaan dan ook nog steeds met lexy aan het schapendrijven, zodat ze haar zelfvertrouwen blijft houden. En met andere honden kan zij nu ook beter samen zijn. Met het eten wil ze nog wel eens naar ons grommen maar dat heeft nog meer tijd nodig. Ook van onze dochter moet ze nog niet te veel van weten binnenhuis maar buiten wel. Het gaat al beter en dit heeft ook veel tijd nodig en naarmate onze dochter ouder wordt en haar bewegingen en gebrabbel meer onder controle krijgt, weet Lexy er ook beter mee om te gaan.

Verder zijn wij erg tevreden over hoe Eddy niet alleen met Lexy maar ook met ons omging. Hij legde alles duidelijk uit en was heel behulpzaam. Wij konden altijd bij hem terecht met vragen en hij was altijd bereikbaar.

Wij zijn erg blij dat we deze stap bij Eddy hebben ondernomen en raden het ook zeker aan om contact op te nemen met Eddy, zodra mensen problemen ondervinden met hun hond(en) en het niet meer weten hoe ze ermee aan moeten.

Groetjes,
Familie Harms
En de pootjes van Lexy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!