Heeft jouw hond last van wormen?

Wormen zijn een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden. Er zijn vijf soorten wormen die over het algemeen honden treffen:

 Hartwormen
 Rondwormen
 Haakwormen
 Lintwormen
 zweepwormen


Bepaalde soorten wormen zijn gemakkelijker te herkennen dan andere. Als uw hond bijvoorbeeld een lintworm opneemt, is het gebruikelijk om iets te zien wat lijkt op rijstkorrels in zijn ontlasting.
Hartwormen zijn moeilijker te diagnosticeren en een geïnfecteerde hond zal vaak alleen subtiele symptomen vertonen, totdat de ziekte in een verder gevorderd stadium is gekomen.

Hier zijn de 11 meest voorkomende symptomen van wormen bij honden:

1.Hoesten
Één van de gevorderde symptomen van hartwormen bij een hond is hoesten. Honden met haakwormen en rondwormen kunnen ook hoesten.

2.braken
Honden met wormen zullen vaak overgeven. Rondwormen kunnen soms verschijnen in het braaksel van een hond.

3.Diarree
Zachte ontlasting en diarree bij honden kunnen het gevolg zijn van wormen. Naast diarree kunnen honden met haakwormen bloed in hun ontlasting hebben.

4.Weinig energie
Als honden lusteloos en minder actief zijn dan normaal, kan dit duiden op het hebben van wormen.

5.Potbuik uiterlijk
Als jouw hond dikbuikig of opgeblazen begint te worden, kan hij wormen hebben opgelopen. Dit wordt vaak gezien bij puppy’s die wormen van hun moeder hebben opgepikt.

6.Verandering in eetlust
Als jij een plotselinge verandering in de eetlust van uw hond opmerkt, is hij mogelijk in contact gekomen met rondwormen. Geïnfecteerde honden verliezen vaak hun eetlust. Omdat wormen de voedingsstoffen van een hond stelen, kan een hond met wormen ook een plotselinge toename van honger vertonen.

7.Gewichtsverlies
Als jouw hond tekenen van snel gewichtsverlies vertoont, kan hij een lintworm of een zweepworm hebben.

8.Doffe vacht
Een gezonde hond moet een glanzende dikke vacht hebben. Als de vacht van je hond dof en droog begint te worden, heeft hij misschien een vorm van wormen opgepikt. Haarverlies of het verschijnen van uitslag kan ook op wormen duiden.

9.Jeuk en tekenen van huidirritaties
Honden die tekenen van huidirritatie vertonen, kunnen een ernstige aantasting van wormen hebben.

10.schuren met het achterwerk over de grond
Hoewel dit vaak kan worden veroorzaakt door problemen met de anaalklieren, schuren ook honden met wormen af ​​en toe hun achterste over de vloer om van de jeuk af te komen die wordt veroorzaakt door wormen.

11.Zichtbare wormen in de vacht of rond de anus
Sommige wormen, zoals lintwormen, kunnen verschijnen als kleine bewegende segmenten in de vacht of in het gebied rond de anus van de hond. Rondwormen zijn vaak te zien in de ontlasting van een hond.

Als je wormen bij jouw hond vermoedt:
Als honden niet worden behandeld, kunnen wormen de interne organen van uw hond beschadigen en leiden tot bewustzijnsverlies of zelfs de dood. Als jij vermoedt dat jouw hond wormen heeft, breng hem dan naar uw dichtstbijzijnde dierenarts. De meeste darmwormen zijn gemakkelijk te behandelen en jouw dierenarts zal een medicijn voorschrijven op basis van de diagnose.

Een Hartworm behandelen kan echter duur worden en moeilijk behandel zijn voor jouw hond, dus de beste behandeling is toediening van een maandelijks preventief medicijn (dat ook andere worminfecties kan voorkomen).
Raadpleeg jouw dierenarts voor aanbevelingen voor jouw hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *