Gepubliceerd op 27/06/2019

De fascinerende reden waarom honden na het poepen hun voeten over de grond vegen

De fascinerende reden waarom honden na het poepen hun voeten
over de grond vegen.
Heb je je ooit afgevraagd waarom honden hun voeten over de grond vegen nadat ze hun behoefte hebben gedaan? Er zit een methode achter de waanzin van de beruchte “moonwalk!” die honden laten zien na de behoefte. Dit is wat het is …
Je zou denken dat ze wat privacy willen na hun toilettijd. Maar het tegendeel is waar!
Honden zullen vaak terecht komen in een “voetenvegend” dansje, waarbij ze het vuil, de stenen en het gras over je heen zullen gooien, terwijl jij ondertussen hun ‘storting’ probeert op te ruimen. Maar de sleutel tot waarom ze dit dansje uitvoeren ligt in die snelle voeten … en hun teenkussentjes. Omdat die tenen één van de enige plaatsen zijn die beschikken over zweetklieren, zullen ze hun voeten gebruiken om hun eigen kunstwerk te ondertekenen met hun eigen geur.
De schaafplekken op de grond zijn ook een visuele manier om hun territorium te markeren. Hoe groter en dieper ze zijn, des te indrukwekkender hun statuur en kracht zullen lijken voor andere honden die ze tegenkomen.
Dus aangezien honden geen social media hebben, zijn het de voeten die hun harige soortgenoten op deze manier een mooie profielfoto voorhouden!


Bron: Dr. Chris Brown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *