De fascinerende reden waarom honden na het poepen hun poten over de grond vegen.

Heb je je ooit afgevraagd waarom honden hun voeten over de grond vegen nadat ze hun behoefte hebben gedaan? Er zit een methode achter de waanzin van de beruchte “moonwalk” die honden laten zien na de behoefte. Dit is wat het is …

Je zou denken dat ze wat privacy willen na hun toilettijd. Maar het tegendeel is waar! Honden hebben na het doen van hun behoefte vaak de neiging om met hun poten over de grond te vegen , waarbij ze het gras en het zand over je heen zullen gooien, terwijl jij ondertussen de ontlasting probeert op te ruimen. Maar de sleutel tot waarom ze dit dansje uitvoeren ligt in die snelle poten en hun teenkussentjes. Omdat die tenen één van de enige plaatsen zijn die beschikken over zweetklieren, zullen ze hun poten gebruiken om hun eigen kunstwerk te markeren met hun eigen geur.
De schaafplekken op de grond zijn ook een visuele manier om hun territorium te markeren. Hoe groter en dieper ze zijn, des te indrukwekkender hun statuur en kracht zullen lijken voor andere honden die ze tegenkomen.
Dus aangezien honden geen social media hebben, zijn het de poten die op deze manier voor hun harige soortgenoten een mooie profielfoto achterlaten!


Bron: Dr. Chris Brown

2 reacties

 1. Ik heb een pup en dat moonwalk of met de voorpoten over gras na behoefte gedaan te hebben deed ze al met 7,5 weekjes oud al is dat een teken dat ze dominant is?

  1. Goedemorgen,

   Bedankt voor je bericht.
   Nee hoor dit gedrag hoeft niet te betekenen dat ze dominant is.

   Met vriendelijke groet,

   Eddy Eelsing
   Hondengedragsdeskundige en coach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!