Begin je dag met een lange roedelwandeling

Voldoende lichaamsbeweging is enorm belangrijk voor je hond.
Vogels vliegen, vissen zwemmen en honden lopen. Je kan dan misschien ook wel nagaan hoe belangrijk een roedelwandeling dan voor je hond kan zijn.

Hier nog even een extra tip.
Zorg ervoor dat je jezelf niet vast houd aan één routine. Om het interessant te houden voor jezelf en je hond is het aan te raden om af en toe eens wat veranderingen aan te brengen.

Ga bijvoorbeeld eens een andere route lopen met je hond, laat je hond eens uit op losloopgebied, of neem een balletje mee als je hond van apporteren houdt.

Wissel sowieso het lopen aan de lijn en het loslopen van de lijn af. Niet alleen geef je je hond meer vrijheid, maar ook maak je het voor jezelf als je hond interessanter. Je kunt bijvoorbeeld verschillende gehoorzaamheidsoefeningen toepassen om je hond ook mentaal wat extra uit te dagen.

Er zijn verschillende manieren om je hond lichamelijk extra uit te dagen. Kijk dus eens goed welke activiteit het meest interessant zijn voor jou en je hond en ga deze toepassen.
Je zult dan ook gaan merken wanneer je wat verandering of afwisseling toepast, jij je hond niet alleen lichamelijk, maar ook psychologisch wat extra uitdaging geeft.

En daarbij is samen lekker actief bezig zijn niet alleen leuk, maar versterkt dit ook de band tussen jou en je hond.
Dus begin elke dag met een leuke roedelwandeling en begin de dag gelijk goed! Je zult merken dat het niet alleen voor je hond, maar ook voor jezelf positieve bijwerkingen zal hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!