9 dingen die je kan doen om het leven met je hond te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om het leven met je hond te verbeteren. Hoewel over het algemeen de meeste tips wijzen naar wat je kan veranderen of toepassen bij je hond, geef ik je tips die je op jezelf kan toepassen. Honden zijn immers perfecte spiegels. Honden kunnen ons perfect laten zien hoe wij ons voelen. Daarom is het niet eerlijk dat we alleen naar de hond kijken, maar dat we ook naar ons zelf moeten kijken om de band met onze hond te versterken.

Hieronder deel ik dan ook een aantal tips. Deze tips gaan dan ook alleen werken wanneer je dit ook daadwerkelijk echt toepast.

9 dingen die jij kunt doen om jouw leven met je hond te verbeteren:1.Wees optijd⁣.

Wanneer je de kleine dingen niet goed doet, ga je de grote dingen in het leven ook niet goed doen. Op tijd op een afspraak verschijnen heeft dan ook alles te maken met discipline en consequent zijn. Hoewel het iets heel kleins is, is het wel belangrijk. Kom jij je woord na naar jezelf en naar anderen? Dan creëert dit vertrouwen. Iemand die je vertrouwd ga je ook respecteren. Vertrouwen en respect zorgt voor loyaliteit. Kom je belofte naar anderen en naar jezelf na. Je zult merken wanneer je dit hanteert er meer mogelijkheden voor je zullen ontstaan en je meer voor elkaar krijgt.

2.Accepteer verantwoordelijkheid.

Sommige dingen overkomen je en heb je geen grip of invloed op in het leven.
Daarom is het des te belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Wanneer je namelijk verantwoordelijkheid pakt voor je eigen leven heb je meer controle over je leven en kan je makkelijker doelen bereiken. Overkomt je dan iets wat niet is ontstaan door jou toedoen? Dan kan je er makkelijker mee dealen.

Daarbij heb jij natuurlijk ook de verantwoordelijkheid voor en over je hond en je hond geen verantwoordelijkheid over jou.
Dus gaat er iets niet zoals je wilt. Neem dan de verantwoordelijkheid om er samen iets aan te doen.

3. Wees energiek.

Hoe minder energie dat je hebt, hoe lastiger het wordt om dingen voor elkaar te krijgen. Zorg daarom goed voor jezelf. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daar gaan de tips in deze blog dan ook bij helpen.

 

4. Zorg voor een positieve houding.

Wet van de aantrekkingskracht noemen mensen het ook wel.
Hoe positiever jij in het leven staat, hoe meer positieve dingen dat er op je pad komen. Daarbij ook, hoe positiever jij in het leven staat hoe positiever jij gaat handelen. Immers heeft een negatie houding nog nooit iemand op een positieve manier verder geholpen. Vergeet daarbij ook niet dat honden dit perfect aanvoelen. Hoe negatiever jij je voelt, hoe meer je dit terug zal zien bij je hond.

5. Accepteer advies.

Vaak hebben we al veel info wat we onbewust niet toepassen. Maar het kan ook voorkomen dat je informatie mist. Zorg er daarom altijd voor dat je open staat voor feedback. Ook al is het niet altijd het advies wat je wilt horen, maar misschien wel nodig hebt om te kunnen groeien.

 

6. Zorg voor een zelfverzekerde lichaamstaal.

Net als honden communiceren wij bewust en onbewust nog veel met ons lichaam. Onze houding (gemoedstoestand) is belangrijk, maar dit gaat alleen werken als onze lichaamstaal het zelfde laat zien. Zorg dus voor een positieve zelfverzekerde lichaamshouding. Je kan immers met je lichaam je mindset en gemoedstoestand positief, maar ook negatief beïnvloeden.

 

7. Doe wat nodig is.

Heel veel weten is leuk, maar als je niet toepast wat je weet verandert er niets. Wees dus bereidt het werk te doen wat nodig is, om je doel te bereiken. Iets heel graag willen is leuk, maar verandert niets. Productief toewerken naar je doel en toepassen wat je weet wel!

 

8. bereid jezelf voor.

Stappen zetten buiten je comfortzone is niet altijd leuk. Logisch want buiten je comfortzone beginnen nieuwe ontdekkingen. Vaak ook onbekende en spannende ontdekkingen. Bereid je daarom voor indien nodig en wees bewust dat het niet altijd makkelijk is om nieuwe doelen te bereiken.

9. Stel specifieke doelen.

Hard werken is leuk, maar als je niet weet waar je naar toe werkt wordt het lastig. Kijk dus goed naar, waar je nu staat en waar je naar toe wilt werken.
Wanneer je dit helder hebt, kan je gericht gaan werken naar je doel.

Tot slot:

Talent is niet de bepalende factor in jouw succes of potentieel. Concentreer je in plaats daarvan op het ontwikkelen van gewoonten waarmee jij kunt verschijnen als als de beste versie van jezelf.
Gek hoe het werkt, maar op de een of andere manier zorgen de bovenstaande punten ervoor dat je op de juiste moment, de juiste mensen ontmoet en de kansen openliggen wanneer jij er aan toe bent. ⁣

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!