Het verhaal van Coba en Laika

Soms handel je met de beste intenties, maar krijg je nog steeds niet het resultaat wat je wilt. Of dan denk je de oorzaak van het probleemgedrag van je hond te hebben achterhaald en blijkt het later toch wat anders te zijn. Het vergt dan ook kracht en toewijding om dan alsnog met het probleemgedrag van je hond aan de slag te gaan. En dat is wat Coba heeft gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn! Wij zijn dan ook erg trots op Coba en Laika en wat ze samen hebben bereikt! Lees hieronder hun verhaal.


Wij zijn de trotse eigenaars van een Boer boel teef die Layka heet. In mei wordt ze 3 jaar.
We kregen haar als pup van 8 weken. Ze is zo lief en aanhankelijk in ons gezin. Waar wij zijn is Layka
ook te vinden. Ik heb de puppy cursus en de jonge honden cursus met haar gedaan. Met haar
wandelen was nooit een probleem. We gingen met haar regelmatig naar een bos voor een
wandeling. Andere honden of mensen waren geen probleem. We merkten wel dat ze soms
afstandelijk was naar anderen mensen en honden toe. Ze is “gereserveerd” zei de dierenarts. Dat
hoort bij de kenmerken van een Boerboel. We hebben voor Layka 2 rottweilers gehad. We waren
wat betreft sterke karakter wel wat gewend.

Zo ineens vorig jaar werd ze heel waaks en rende ze achter fietsers en katten aan. Dit gaf de nodige problemen. Ik probeerde haar zo goed als kwaad ik kon vast te houden aan de riem. Maar met haar 55 kilo, trok ze mij met gemak over de straat. En wanneer ze zich los kon trekken, beet ze de fietser in de benen. Ik ging haar hier voor straffen. Maar ze bleef het doen. Ik kreeg later nog een tip om haar af te leiden met een koekje als er een fietser voor bij kwam. Dit hielp ook maar even. Want ze pakte mijn koekje en ging alsnog achter de fietser aan. Ik wist me geen raad. Ik durfde met haar niet meer bij de straat te lopen.

Via kennissen hoorde ik over Hond Weer in Balans. Voor mij was dit het laatste red middel. Mocht dit niet lukken dan moest Layka verhuizen naar een ander gezin/ huis. Want ik was haar niet de baas dacht ik. Ben zo blij dat ik samen met Layka die stap gedaan heb. Wij hebben bij Eddy zoveel geleerd. Ik dacht dat Layka heel dominant was. Maar Eddy liet mij inzien dat ze heel onzeker en bang is. En doordat ik bang ben om met haar te lopen. Breng ik mijn angst weer over naar haar. En heeft zij een reden om nog onzekerder te zijn. Na heel wat lessen weet ik nu hoe IK moet omgaan met Layka haar angsten bij de straat. Ik begrijp haar nu beter. En dat werkt voor ons beide ontspannener. Ik vind Eddy geen hondentrainer. Maar een honden eigenaar trainer. Ik ben zeer tevreden.

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!