Het verhaal van Anita

Van trekken aan de lijn en uitvallen aan de lijn. Naar rustig lopen en voorbij lopen van honden op een ontspannen manier. Anita en haar man is het gelukt!

Anita moest zich gaan opstellen als een leider voor haar hond. Door dat te doen begonnen er al snel veranderingen plaats te vinden. Op een ontspannen manier konden Anita en haar man andere honden passeren. Onderstaande punten waren belangrijk, Anita moest hier goed op letten:

  • Werken vanuit rust;
  • Consequent zijn en niet streng;
  • Voldoen aan de behoeftes van de hond;
  • Letten op de eigen gemoedstoestand, lichaamshouding en mindset.

Het verhaal van Anita zelf

Twee jaar geleden kwam Cartucho bij ons wonen. Een Podenco canario gevonden en gered uit Tenerife via stichting Podencoworld. Dit was een hele lieve en vrij gemakkelijke hond. Dus ach, we hebben een groot hart en een ruim huis.. Shila kan er ook wel bij. Een Podenco uit Malaga die met spoed een plek nodig had.
Een jaar later.. zagen we een zielige foto v Rubio. Zullen we?? Ja de laatste… nummer vier.
Een hele lieve hond, maar niks gewent, vloog bij de deuren en ramen omhoog. Maar met een beetje GEDULD …in huis wordt hij rustig. De verlatingsangst verminderd.
Maarrr… de wandelingen worden steeds stress voller.  Hij is snel overprikkeld en Rubio trekt aan de lijn en snauwt naar andere honden. Op grote afstand ( km) staat hij op zijn achterste benen en maakt lawaai..ik mijd zoveel mogelijk anderen.
Pff.. en nu??

Naar “hond weer in balans”.

Het eerste waar we mee aan de slag gingen waren de roedelregels. Hier was wel wat in te halen. Bv ik zelf eerst ontspannen door de deur en dan Rubio. En vooral alles in RUST.
We zijn aan t werk gegaan met het “naast” lopen.
Een rechte lijn aanhouden, Rubio zocht toch grenzen door me langzaam de kant op te duwen waar hij heen wilde.
Ik moest ontspannen en niet in mn “hoofd” gaan zitten. Vooral het “goed” moeten doen leren loslaten. Tijd nemen en “genieten”.
Als Rubio weer spanning op de lijn wilde zetten, moest ik goed om de timing denken, wanneer ik hem liet weten dat het te ver ging.
We hebben geoefend met het voorbijgaan van een andere hond.
We hebben ook geoefend met het lopen met twee honden.
Het gaat nu heel veel beter met Rubio. En ook met de andere Podenco,s. Ik heb geleerd wat mijn rol is als roedelleider. En waar ik op moet gaan letten.

Kortom ik heb geleerd dat hij mijn grenzen test en feilloos voelt of ik ontspannen ben of niet.
Ik ben erg tevreden met de sessies van Eddy. We staan als baasjes ook meer op een lijn en coachen elkaar.
Alles in rust! Het toverwoord..

Ik kan “hond weer in balans” zeker aanbevelen aan anderen!
Je hond spiegelt je gedrag, en Eddy leert t je zien! Ik ben erg tevreden als baasje ! ?

Voor mezelf moet ik af en toe even terug kijken naar een jaar of een paar mnd geleden.. om vooruitgang te zien en te kunnen loslaten, wat is het dan een andere hond. Veel rustiger en evenwichtiger. Ik heb meer een band, hij is erg lief en aanhankelijk. Rubio is zelfs in gewicht aangekomen door de ontspanning.

Eddy dankjewel!!!
Groetjes Arjen & Anita met
Rubio, Cartucho en Shila.

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas begin 2025 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!