Prive hondentrainer

De vraag naar een prive hondentrainer komt steeds meer voor.
In deze huidige tijd hebben steeds meer mensen een hond.
Tevens zien mensen ook steeds meer in hoe waardevol een hond kan zijn in je leven.
Alleen hoort een hond wel een aanvulling te zijn in je leven en moet het niet draaien om de hond in je leven.
Steeds meer mensen zoeken dan ook liever 1 op 1 hulp voor hun hond dan in groepsverband.
Hieronder zal ik de voordelen van een privétrainer even op een rij zetten.

Corona tijd

Door de maatregelen die we hebben gehad was het niet mogelijk om in groepsverband te trainen, maar kon 1 op 1 training wel. Hierdoor konden mensen toch gericht aan de slag met de gedragsproblemen van hun hond.
De 1 op 1 trainingen zijn hierdoor enorm toegenomen en bleken enorm waardevol. Steeds meer mensen zien de voordelen van 1 op 1 training.

Meer aandacht

Wanneer je 1 op 1 training krijgt betekent dit ook meer aandacht voor jou als voor je hond.
In groepsverband heb je vaak te maken met 1 trainer op 6 of meer cursisten. Nu hoeft dit geen probleem te zijn als je graag wat trucjes wil leren of gewoon een leuke cursus wilt volgen.
Maar als het gaat om gedragsproblemen dan is dit vaak beter om dit 1 op 1 te trainen i.p.v in een groep. Dit omdat gedragsproblemen vaak complexer zijn dan een leuke behendigheidscursus bijvoorbeeld.

Kwaliteit gaat omhoog

Vergeleken met een groep zal ook de kwaliteit van de training omhoog gaan. 
In een groep ben je toch de meest van de tijd aangewezen op jezelf en zal je af en toe wat tips of trucs krijgen. Wanneer je 1 op 1 traint zal je continue aanwijzingen krijgen waardoor het gewenste resultaat sneller zichtbaar zal zijn. Je hebt immers de volledige aandacht en er zal op elk detail gelet worden. In een groep van 6 of meer personen met 1 trainer is dit toch lastiger.

Je groeit sneller als hondeneigenaar

Een goede privé hondentrainer zal niet alleen bezig zijn met de hond, maar nog meer met jou als hondeneigenaar. Honden zijn namelijk enorm sterke spiegels. Dus je eigen gedrag en gemoedstoestand is van invloed op het gedrag van de hond. Dit betekent niet dat de gedragsproblemen van de hond altijd bij de hondeneigenaar ligt. Vaak is het een combinatie van onbewust aangeleerd gedrag van de hond en het gedrag van de hondeneigenaar waardoor probleemgedrag ontstaat. Wanneer je zelf groeit en weet hoe je het beste met je hond om kan gaan, hoe beter de hond erop reageert. Uiteindelijk zorgt de combinatie ervoor dat de gedragsproblemen bij de hond zal afnemen en er een sterke band tussen eigenaar en hond wordt opgebouwd.

Prive training

Wij van hondweerinbalans geven ook privé training.
Als hondengedragsdeskundige helpen wij mensen op locatie en bij de eigenaren thuis.
Tevens hebben wij roedelwandelingen, maar dit is enkel voor de mensen die al een 1 op 1 traject hebben gevolgd en weten wat ze moeten doen.
Deze mensen willen graag werken om de puntjes op de i te zetten. 
Met onze roedel wandelingen sturen wij alleen aan waar nodig en zorgen we ervoor dat ze in verschillende situaties steeds zelfstandiger kunnen werken met hun hond.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ervaar jij probleemgedrag van je hond en wil je hier mee aan de slag?
Dan helpen wij jou graag verder! Neem gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.