Ervaring in het werken met een roedel honden

Zoals je misschien weet helpen wij dagelijks mensen met het probleemgedrag van hun hond. Dit doen we door 1 op 1 gedragstherapie, onze online cursus en roedelwandelingen. Hoewel wij in veel gevallen mensen helpen met 1 hond, worden wij de laatste jaren steeds meer gevraagd bij mensen die meer dan 1 hond hebben. Zij hebben een roedel honden. Dit vinden wij dan ook hartstikke leuk om te doen om te doen omdat er vaak meer bij komt kijken dan bij slechts een hond.

Ervaring met roedels

Om mensen goed te kunnen helpen met hun roedel is het belangrijk om hier ook zelf ervaring in te hebben.
Zo hebben wij zelf ook altijd een roedel gehad en nu nog steeds. Dit betekent dat wij hier zelf al 24 uur per dag mee bezig zijn. Behalve dat wij zelf een roedel hebben, ik dit heb mogen leren met verschillende cursussen, heb ik Eddy ook in het verleden veel mogen werken met roedels.
Niet alleen heb ik al vele eigenaren mogen helpen met hun roedel, ook heb ik zelf jaren geleden mogen werken bij een dierenasiel waar ze ook pension honden opnamen. Dit zort er automatisch voor dat ik roedels met asiel als met pension honden mocht maken. Dit heeft mij een betere kijk gegeven op een roedeldynamiek en wat er belangrijk is om een stabiele roedel te hebben.

Je hebt een scherpe blik nodig

Om mensen te kunnen helpen met hun roedel is een scherpe blik nodig.
Wanneer je iemand helpt met een hond, dan hoef je ook maar naar 1 hond te kijken.
Uiteraard nemen wij de eigenaren hier ook in mee en kijken wij ook welke rol zij spelen in het gedrag van hun hond.
Wanneer het gaat om een roedel dan is er zoveel meer op te letten.
Honden communiceren met lichaamstaal en energie. Wanneer je met meerdere honden te maken hebt wil je dus goed kijken hoe de verhouding in de roedel is en of elke hond blij is met de plek die hij of zij heeft gekregen.
Tevens is de interactie tussen de honden en de honden en de eigenaren belangrijk.
Want wanneer dit duidelijk in kaart gebracht kan worden kan er gekeken worden naar de oorzaak van het probleem en hoe we dit op kunnen lossen.

Heb jij een probleem met je roedel?

Heb jij een roedel honden en ervaar jij probleemgedrag? Wil jij hier graag aan werken, maar kan jij wel wat hulp gebruiken? Aarzel dan niet en vraag naar de mogelijkheden!
Neem hiervoor contact met ons op via info@hondweerinbalans.nl of 06-34918921

Wachtlijst!

Door de enorme drukte hebben we pas eind oktober 2024 weer plek voor nieuwe afspraken.

Bent u opzoek naar tips? Bekijk dan gerust onze kennisbank!