Recensies

HOUD HET SIMPEL GEWOON GAAN!

Sinds half juni volgen Kerel en ik het hond en baas transformatietraject bij jou. Dit na aanleiding van een van de voorwaarden die ik opgelegd kreeg van de burgemeester nadat ik Kerel terug heb gekregen, deze is een half jaar geleden in beslag genomen geweest vanwege een bijtincident met een andere hond, dit was in de tijd dat Kerel nog bij mijn ex woonde, geen fijne situatie, een hond met twee bazen die niet op 1 lijn zitten. Sinds Kerel bij mij terug geplaatst is, is er sowieso al een heel stuk rust gekomen, veel meer duidelijkheid en ritme en regelmaat. Toch bleef er een soort rest-shit over waarvan ik niet wist wat ik er mee aan moest, denk hierbij aan claimgedrag wanneer er visite was, jatten van spullen, eten etc… Overdreven waaks, half in de vensterbank, wanneer er iemand voorbij loopt. Ik bleef behoorlijk onzeker tijdens het uitlaten met betrekking tot andere honden en vooral hun bazen, al ging het al een stuk beter sinds ik de gentle-leader gebruikte. Desalniettemin ging ik situaties uit de weg, koos de weg van de minste weerstand, met als motto “voorkomen is beter dan genezen” Ook was Kerel soms te opgewonden achter in de auto naar voorbijgangers en ook met het wachten aan de kant van de straat naar auto’s die voorbij reden. 1 keer schrok ik daar zo van dat ik hem op zijn sodemieter gaf, toen keek hij mij recht aan en het was of hij letterlijk aan mij vroeg “Hoé dan?!” Toen begreep ik dat ik te kort schoot, hem niet de juiste aanwijzingen gaf.

Tijd om jou te bellen, ik heb eens terug gekeken in mijn mail en sinds februari 2016 ben ik al ingeschreven voor de nieuwsbrief, ik heb me ingeschreven nadat ik je heldere positieve berichten met open mindset op Facebook tegen gekomen was. Dat was nog ver voor de tijd dat het bijtincident zou plaats vinden en ik wist dat ik je nodig zou gaan hebben. Om kort te gaan, what you see is what you get, in het echt geef je precies datgene weg wat ik via je site, Facebook en Youtube al had ontdekt. Erg fijn.

De week na de intake ben ik al begonnen elke dag wat aantekeningen te maken, bewustwording aan de hand van de algemene (roedel)regels. Tijdens de theoriemiddag kon ik me dus goed laten reflecteren, waarom doe ik dingen wel en waarom doe ik dingen niet, wat vind ik belangrijk in mijn leven en hoe integer ben ik naar mijzelf.. Best confronterend en zeer verhelderend, fijn om duidelijk te kunnen vernemen wat uit mezelf niet zie, ik was vertroebeld door allerlei gedachtes over mezelf en Kerel die me ervan weerhielden ontspannen en vrolijk en vol vertrouwen naar mezelf, anderen en vooral naar Kerel te zijn, terwijl Kerel ontzettend loyaal en geduldig naar mij is, liet ik het afweten. Met dat besef wilde ik met met alle liefde wijzer laten maken.

Conclusie was sowieso een ander wandelschema, met oog op dat ik lang van huis ben vanwege werk en voor het opbouwen van een band, ook de positie van Kerel ten aanzien van mij, het naast lopen, wachten, volgen, vrij en bovenal het passeren van andere honden en het geven van vertrouwen op de angstige momenten. Verder samen met hem fietsen, niet van te voren kunnen verzinnen hoe tof of dat dat is en bovendien lijkt Kerel wel gemaakt te zijn voor dit soort werk, heel blij mee !

Door de praktijkoefeningen in de daaropvolgende lessen heb ik goed kunnen ervaren hoe belangrijk mijn houding, gemoedstoestand en mindset is, daardoor hoef ik geen situaties uit de weg te gaan, maar heb ik de keus om het te doen zoals ikzelf wil, wat ik daarbij elke keer bedenk is “Hou het simpel!” “Gewoon gaan”
Ik sta steviger in mijn schoenen, duidelijker naar mijzelf, omgeving en de hond, integer zijn door prioriteiten te stellen, te plannen en dat daadwerkelijk uit te voeren. Ik heb geleerd dat ik op die manier resultaten behaal die ik never had kunnen verzinnen vooraf. Echt cool! Hierbij denk ik ook aan de 7 dagen baas en hond in balans challenge, niet gedacht dat ik dat nog eens ging doen..

Het allermooiste is de feedback die ik krijg van Kerel, ik weet nu zeker dat ik hem geef wat hij nodig heeft, door het beste uit mezelf te halen heb ik een rustige fijne hond, door zo door te gaan is elke dag een pretje.

ONZE ROTTWEILER TRAVIS WAS DUIDELIJK UIT BALANS…

Vorig jaar (2015) kwam Travis bij ons, een prachtige Rottweiler reu van nu 6 jaar oud. De vorige eigenaar (eerste eigenaar vanaf pup) gaf al aan dat er problemen waren met het voorbijlopen van andere honden. Wij gingen echter de uitdaging aan, maar al snel bleek dat Travis inderdaad erg vijandig gedrag vertoonde bij het voorbijlopen van andere honden, maar ook bij het passeren van fietsers en andere honden in hun tuin/woning. Omdat hij ook hap- en bijtgedrag ging vertonen naar ons toe, heb ik hem laten checken bij onzedierenarts. Die verwees ons gelukkig door naar Eddy Eelsing, omdat het duidelijk om een gedragsprobleem bij Travis ging en Eddy wist hoe hij hier verbetering in kan maken.

Heb direct contact met Eddy gezocht en afspraak gemaakt. Tijdens deze eerste ontmoeting in augustus 2016 bleek al snel dat Travis overbeschermend reageerde naar mij toe en dat ik de verkeerde hondenlijn had.
Dus traject besproken, afspraak gemaakt, vervolgens andere lijn van Eddy gekregen en advies over hoe ik moest omgaan met Travis (het ligt namelijk voornamelijk aan het baasje, welke regels hanteer je en hou je daar ook aan, blijft rustig en relax, want honden zoals Travis hebben dit echt nodig!).

Na een tweetal praktijklessen kon ik al probleemloos langs huizen lopen zonder dat Travis uitviel. Dit geeft zo’n mooi, relax en trots gevoel… yes…we hebben al een gedeelte van onze training bereikt! Daarnaast gingen we het voorbijlopen met andere honden oefenen, dit was nogal een zware klus maar dit ging ook verbazingwekkend goed. Travis reageert vooral op mijn gemoedstoestand, dus wanneer ik even niet oplet of te laat reageer maakt hij daar graag misbruik van. Als ik alert, zelfverzekerd en rustig ben en ook nog eens snel reageer, gaat het supergoed. Dus dit ligt vooral nu bij mij…. dus volhouden, en er voor gaan.

Ben ontzettend blij met Eddy als coach. Hij heeft een ontzettend geduldig karakter, geef echt supergoed advies, reageert snel als hij ziet wat anders kan of niet goed gaat en luistert naar je ervaringen en verhalen en springt in op dingen waar je tijdens de training tegenaan loopt. Soms val je terug tijdens een training, maar Eddy ziet alles en grijpt in.. haalt je terug en zie… het gaat weer super.

Ik vond het een eer om met je te werken Eddy. Wat een verandering hebben Travis en ik binnen 2 maand met je meegemaakt, zijn ogen staan veel rustiger, hij is zo positief veranderd. Hij is veel rustiger, luistert supergoed en is nog steeds super alert als het om zijn functie gaat (terrein bewaken).
Onze Travis is duidelijk weer in balans (en ik ook!).
Groetjes Alie

DOOR HAAR HOUDING NAAR DE HOND TE VERANDEREN EN DOOR CONSEQUENT TE ZIJN, LUISTERT DE HOND BETER EN HIJ IS RUSTIGER GEWORDEN.

Nadat er problemen waren ontstaan door het niet goed leiding geven aan de hond van onze dochter, zijn we in contact gekomen met Eddy. Hij heeft ons vanaf het begin erg kundig en professioneel geholpen met advies en raad.
Daarna heeft hij met veel geduld en kennis van zaken met onze dochter getraind en haar het vertrouwen gegeven, dat ze een plezierige band met haar hond kan opbouwen door consequent te zijn en leiding te geven.
Eddy communiceert op uiterst prettige wijze en is rustig en duidelijk. Dit werkte bij haar erg goed. En doordat er heel snel resultaat te merken was, gaf dat veel stimulans om te oefenen en door te zetten. Door haar houding naar de hond te veranderen en door consequent te zijn, luistert de hond beter en hij is rustiger geworden. We zijn ontzettend blij met de hulp van Eddy en zullen hem bij iedereen aanraden, die ook problemen ondervind met hun hond.
Afz: Fam. Veldhuis

WAT IK VOORAL GELEERD HEB IS DAT IK NIET DE OORZAAK BIJ OSCAR MOET ZOEKEN MAAR EERST BIJ MEZELF.

Wij hebben Oscar als pup, van 3 maand gekregen en vanaf het begin viel hij uit naar andere honden.
Ook trok hij erg aan de riem gewoon tijdens de wandeling.
Wat ik ook probeerde, allerlei dingen die ik op vorige cursussen had geleerd, niets hielp.
Via internet kwam ik Eddy tegen en heb contact opgenomen.
We hebben een afspraak gemaakt en jij dacht dat het probleem niet zo groot was en dat je ons wel kon helpen.
Het grootste probleem zou ikzelf zijn, mijn houding moest veranderen.
Een week later kwam je weer langs met een collega en een hond.
Oscar aan de riem en ja hoor we kwamen de hoek om en gelijk vloog hij op omdat daar een hond liep.
Eerst maar een andere riem om, eentje waar je Oscar beter mee kunt corrigeren.
Jij nam Oscar aan de riem en na 2 keer corrigeren ging het al veel beter.
Toen ikzelf maar proberen en nadat ik door had hoe ik het beste kon corrigeren en op mezelf moest letten, ging het gelijk goed en konden we gewoon rustig door wandelen.
Daarna ben ik een paar weken goed met Oscar aan het oefenen gegaan en het ging goed.
Af en toe een dag wat minder goed maar dan ging het de volgende dag weer veel beter.
Na een paar weken kwam jij weer en had je twee honden meegenomen!
Oscar en ik liepen samen op met jou en je twee honden.
Eerst was Oscar nog wat nerveus, maar we bleven rustig door wandelen en voor ik het in de gaten had liep ik met drie honden alleen te wandelen.
Wat ik vooral geleerd heb is dat ik niet de oorzaak bij Oscar moet zoeken, maar eerst bij mezelf.
Hoe ik me voel en niet denken of het wel goed zal gaan, want dan gaat het mis, en vooral rustig blijven.
We zijn nu een paar maanden verder en het gaat nog steeds heel goed.
Ik wandel nu zelfs weer heel veel kilometers met beide honden tegelijk.
Ik zou het iedereen aanraden die een probleem heeft met de hond.
Wat is het heerlijk om lekker ontspannen te kunnen wandelen.
Eddy, ook namens Oscar heel erg bedankt!
Groetjes Harma

VOORDAT IK HET IN DE GATEN HAD LIEP IK MET 2 HONDEN, KON HET NIET GELOVEN!

Mijn naam is Ciska Krijgsman, en mijn hond heeft Eddy, hij was gevonden in de Poolse bossen, waar hij aan zijn lot werd over gelaten. zijn leeftijd is onbekend de dierenarts schat hem zo 4 a 5 jaar oud, het is een kruising Labrador en ik denk herder . Ik heb Eddy sinds afgelopen jaar December 2015, zijn vorige baasje werkte 16 uur op een dag.
En mij werd gevraagd of ik Eddy wou hebben. toen ik eddy voor het eerst zag, schrok ik want hij is een behoorlijke grote hond, maar een heel lief karakter, lief voor mensen, lief voor kinderen kan heel goed met katten. En luistert heel goed. Toen ik voor het eerst met Eddy ging wandelen, trok hij best wel aan de riem, want hij had voorheen bij andere eigenaar altijd een tuigje om. Maar wat mij op viel is als ik andere honden tegen kom, werd hij best wel fel, viel uit naar honden vooral grote honden en kon hem bijna niet meer houden, dit was geen pretje hij liep zelf achterste voren mee, om de andere honden maar in de gaten te houden. Ik werd hier heel erg onzeker van en probeerde alle honden te vermijden.
Toen heb ik contact opgenomen met Eddy Eelsing en hadden toen een 1 op 1 sessie gepland. eerst hadden we een gesprek, toen gingen we samen lopen met Eddy en gaf me gelijk goede tips ivm trekken aan de riem. Ook liep ik te gespannen, keek steeds op de grond en te gefocust op mijn hond. Na zijn uitleg van hoe te lopen, en dat ik bepaal wanneer hij mag snuffelen en niet de hond, na een tijdje ging dit goed.
Toen haalde Eddy zijn hond erbij en ik moest met mijn hond er langs lopen, kijken hoe mijn hond reageerde en hoe ik hem moest corrigeren en vooral naar mijn state of mind kijken, en naar een paar pogingen kon ik er zonder moeite langs lopen.
Toen gingen we nog een stukje lopen ik voorop met mijn hond en Eddy achter mij met zijn hond en voordat ik het in de gaten had liepen we met de honden naast elkaar , en mijn hond reageerde niet, probeerde 1 keer maar toen gecorrigeerd en het ging super, en voordat ik het in de gaten had liep ik zelf met 2 honden, kon het niet geloven, heerlijk gevoel was dat.
En het gaat nu stukken beter als ik met mijn hond loop en andere honden tegen kom, soms gaat het nog wel eens mis, maar dat licht dat aan mij, maar ja rome was ook niet in 1 dag gebouwd maar het gaat zeker de goede kant op.
Dank je wel Eddy.

WE HEBBEN ER VEEL GELEERD OVER ONSZELF EN OVER ONZE HOND(EN)

Nu bijna een jaar geleden hadden Stephan en ik besloten dat het tijd werd om nog een hond erbij te nemen. Dit voor een stukje bescherming en een nieuw vriendje voor onze andere hond duque.
De klik tussen de honden was er eigenlijk meteen en ook ik had er wel vertrouwen in. De eerste ontmoeting met onze eerste hond ty gaf mij eigenlijk direct een goed gevoel.
Helaas duurde het niet lang voordat de eerste problemen zich voordeden. We kwamen er in de eerste 2 nachten namelijk al achter dat ty niet goed zindelijk was en niet aangaf wanneer hij een behoefte moest doen, dit ondanks dat hij al een half jaar oud was. We hebben hier direct op ingespeeld door een bench te halen om zo snel en makkelijk zijn zindelijkheid te kunnen trainen. Dit bleek al gauw de trigger te zijn voor nog veel meer problemen. Ty bleek niet alleen te kunnen zijn en begint alles om zich heen te verbijten. We hebben toen eerst veel zelf geprobeerd maar konden het probleem niet oplossen. Toen hebben we besloten dat het tijd werd om hulp in te gaan schakelen. Helaas hebben we met de eerste trainer weinig bereikt. Dit alles heeft geleid tot heel veel wanhoop en frustratie want het probleem ging van kwaad tot erger. Waren het in het begin alleen kussens die werden verbeten, ging het nou verder naar kabels en glazen potten. Niet alleen heel erg zonde van de spullen ook nog eens heel gevaarlijk voor de hond zelf.
De bench was inmiddels al geen optie meer omdat Ty een manier had bedacht om uit de bench te komen en zo als nog van alles te gaan slopen we hebben qua dat een ware houdini gekocht.
Na advies te hebben gevraagd bij de dierenarts hebben we Ty laten castreren, en als advies meegekregen om misschien toch weer een deskundige in te schakelen. En dit hebben we dan ook uiteindelijk ook gedaan.

We hebben contact gezocht met Eddy, en gelukkig leek het hem een leuke uitdaging. We hebben na gezamelijk overleg besloten dat een 1 op 1 consult het beste voor ons zou zijn. Dit hebben we dan ook gedaan, en we waren zeer onder de indruk. En we hebben erg veel geleerd over onszelf en over onze hond(en) . Al snel bleek dat we niet consequent genoeg waren en de disciplines niet goed doorzetten wanneer ze niet luisterden. Daarnaast bleek Ty nogal een handje ervan te hebben om te gaan claimen en hebben we andere riemen gekregen. Dit heeft heel erg veel voor ons veranderd. We hebben anders leren lopen met de honden en met een andere blik naar de honden en hun behoeftes leren kijken.
Inmiddels zijn we op de goede weg maar hebben ook nog een lange weg te gaan. Soms hebben we een terugval en moeten we even terugdenken aan datgene wat ons is geleerd. En wanneer nodig kunnen we gelukkig altijd om advies vragen aan Eddy of in de community.
Ik zou dan ook iedereen die een hond heeft met een gedragsprobleem op wat voor manier dan ook aanraden om eens een keer met Eddy te gaan praten.
Het heeft ons heel erg veel geholpen.

JOUW HOND HEEFT ONS ECHT EEN SPIEGEL VOOR GEHOUDEN.

Beste Eddy,
We willen je heel erg bedanken voor je analyse en advies voor Noah! We vinden het ongelovelijk hoe we via jouw hond hebben kunnen zien hoe Noah zich voelt en wat haar problemen zijn. Jouw hond heeft ons echt een spiegel voorgehouden! We volgen je aanwijzingen op en zien onmiddelijk wat voor effect het heeft op Noah. Het gaat een stuk beter met haar door jouw aanwijzingen.
Het lukt zelfs om langs een andere hond te lopen zonder dat ze gromt! Helemaal top wat je voor ons(en Noah) hebt gedaan! Ook het wandelen (nu met riem) is een stuk leuker. Ze is veel vrolijker met wandelen en loopt niet meer overal te snuffelen.
Eddy bedankt!
Groetjes Gitte, Tessa en Sophie

WE HEBBEN 3 REGULIERE HONDENCURSUSSEN MET HAAR GEVOLGD MAAR ZONDER ENIG RESULTAAT. HET LEEK ONMOGELIJK DE OVERENTHOUSIASTE LUNA TE TRAINEN.

“Een andere Luna door Hond weer in Balans”
Onze hond Luna was tot voor kort een lieve maar ontzettend drukke en wilde hond. We hebben haar als puppy gekregen en van begin af aan was duidelijk dat we veel werk met haar zouden krijgen.
We hebben drie reguliere hondencursussen met haar gevolgd maar zonder enig resultaat. Het leek onmogelijk de overenthousiaste Luna te trainen.
“Met het ouder worden, wordt ze wel rustiger” is een uitspraak waar we ons maar aan vasthielden. Dat en tips die we gekregen hadden van de hondenscholen zorgden ervoor dat Luna binnen ons eigen gezin redelijk onder controle te houden was. Buitenshuis bleef het zeer moeilijk en ook als we bezoek thuis kregen was het lastig met Luna.

Het kwam dan ook zover dat we besloten Luna weg te doen. Een extra moeilijke beslissing omdat ze echt een hele lieve hond was, zonder enige vorm van agressie en ook samen met onze kinderen ging het goed. Maar een hond van 50 kilo die moeilijk onder controle te houden is als ze andere mensen of honden ziet was ook niet langer vol te houden. Een bekende gaf ons het advies om het nog één keer te proberen met een training van Hond weer in Balans. We besloten dit nog als allerlaatste mogelijkheid te proberen.
Eddy van Hond weer in Balans is één zaterdagmorgen bij ons thuis geweest en heeft niet alleen onze hond Luna maar vooral ons getraind. Hij heeft ons een totaal andere manier van omgaan met onze hond bijgebracht. Wij kunnen vanaf dat moment eindelijk rustig met Luna naar buiten en we hebben echt controle over haar.
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en we hebben een totaal andere hond. Ze luistert goed,
blijft rustig als ze andere mensen of honden ziet en ik laat haar zelfs al af en toe zonder riem uit.
Ze is mee geweest op zomervakantie en het was helemaal geweldig. Zelfs een terrasje pakken
kon ze aan. Dat allemaal door een zeer betaalbare, doelgerichte en persoonlijke training
van Hond weer in Balans.
Wij hebben er heel veel aan gehad.

Fam. van Rees.

HET IS WERKELIJK GENIETEN DAT IK NU EEN “PACKWALK”AAN DURFM TERWIJL IK EEN JAAR GELEDEN DAAR NOG ECHT NIET AAN AAN MOEST DENKEN.

Toen ik weer een tweede Bordeauxdog aanschafte was ik er bang om er mee buiten te gaan lopen. Ik had in het verleden een slechte ervaring gehad, doordat ik mijn Bordeauxdog reu niet zo had opgevoed zoals het had gemoeten….kwam ik nu achter. Als er een hond aan kwam dan wilde in wel graag hard weer terug lopen, vooral omdat mijn dog wat gefixeerd raakte naar de andere
hond en er soms ineens op af wou rennen. Ik raakte erg gespannen, huilde soms als ik weer moest lopen en had al spijt een tweede
hond erbij genomen te hebben. Eddy heeft mij geholpen door mij te laten zien dat de hond op mij reageerde en ik daarom geen invloed
had op mijn hond en de situatie nog erger zou worden als ik er nu niets aan zou doen. En dat was een hele omschakeling van denken,maar werkelijk……het werk echt!!!!!.

Eddy is steeds met mij mee gelopen en heeft mij aangemoedigd anders met situatie’s om te gaan. Zo kon ik zien dat ik het gedrag van de hond zelf in de hand had en begon plezier te krijgen in het wandelen. Ik leerde ook dat ik mijn ruimte op moest eisen om zo het goede gedrag aan te leren.
Het is altijd heerlijk om naar Eddy te luisteren, hij heeft echt hart voor honden en wil het beste voor u en uw hond.

Ik heb zoveel plezier gekregen in de 2 Bordeauxdoggen dat ik er 5 maand geleden zelfs nog een Bordeaudog pup bijgenomen heb. Hij is nu 6 maanden oud.
Het is werkelijk genieten dat ik nu een ”packwalk” aan durf, terwijl ik een jaar geleden daar nog echt niet aan moest denken. Ik geniet er nu van en leer ze met plezier naar mij te luisteren en…. de doggen hebben plezier omdat ze precies weten wat ze aan mij hebben.
Als ik wat hulp of informatie nodig ben, dan kan ik altijd bellen of mailen. Kom ik er dan niet uit ,dan komt hij me helpen om het probleem op te lossen.

Ik kan Eddy en als trainer voor uzelf en voor uw hond aanbevelen!!!!!
En Eddy, bedankt dat je mij weer wat geleerd hebt en ik nu weer heerlijk buiten kan wandelen met de doggen.

Groetjes Tineke

IK WEET NU HOE IK ER PRECIES MEE OM MOET GAAN.

Eddy heeft mij ontzettend goed geholpen met mijn hond.
Ik heb een erg bange hond opgehaald een rhodesian ridgeback kruising en ik wist niet helemaal wat ik hiermee aan moest,
ze is bang voor geluiden, voorwerpen enz.
Ze blaf ook naar vreemden en het is best eng om te zien omdat t lijkt of ze je wil aanvallen (doet ze niet maar toch).
Dankzij Eddy weet ik nu hoe ik er precies mee om moet gaan en ook met het ‘naast’ lopen, niet alleen is het leerzaam maar ook erg gezellig,
Dus Eddy bij deze bedankt voor je tips en hulp!
Groetjes Kim