Recensies

Lees hieronder verschillende verhalen van mensen die wij hebben geholpen.

Wil je meer ervaringen lezen? Kijk dan ook even op onze blogpagina.
Op onze blogpagina staan ook verschillende verhalen van mensen die wij hebben mogen helpen met het probleemgedrag van hun hond.

HET LEEK ONMOGELIJK DE OVERENTHOUSIASTE LUNA TE TRAINEN

“Een andere Luna door Hond weer in Balans”
Onze hond Luna was tot voor kort een lieve maar ontzettend drukke en wilde hond. We hebben haar als puppy gekregen en van begin af aan was duidelijk dat we veel werk met haar zouden krijgen.
We hebben drie reguliere hondencursussen met haar gevolgd maar zonder enig resultaat. Het leek onmogelijk de overenthousiaste Luna te trainen.
“Met het ouder worden, wordt ze wel rustiger” is een uitspraak waar we ons maar aan vasthielden. Dat en tips die we gekregen hadden van de hondenscholen zorgden ervoor dat Luna binnen ons eigen gezin redelijk onder controle te houden was. Buitenshuis bleef het zeer moeilijk en ook als we bezoek thuis kregen was het lastig met Luna.

Het kwam dan ook zover dat we besloten Luna weg te doen. Een extra moeilijke beslissing omdat ze echt een hele lieve hond was, zonder enige vorm van agressie en ook samen met onze kinderen ging het goed. Maar een hond van 50 kilo die moeilijk onder controle te houden is als ze andere mensen of honden ziet was ook niet langer vol te houden. Een bekende gaf ons het advies om het nog één keer te proberen met een training van Hond weer in Balans. We besloten dit nog als allerlaatste mogelijkheid te proberen.
Eddy van Hond weer in Balans is één zaterdagmorgen bij ons thuis geweest en heeft niet alleen onze hond Luna maar vooral ons getraind. Hij heeft ons een totaal andere manier van omgaan met onze hond bijgebracht. Wij kunnen vanaf dat moment eindelijk rustig met Luna naar buiten en we hebben echt controle over haar.
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en we hebben een totaal andere hond. Ze luistert goed,
blijft rustig als ze andere mensen of honden ziet en ik laat haar zelfs al af en toe zonder riem uit.
Ze is mee geweest op zomervakantie en het was helemaal geweldig. Zelfs een terrasje pakken
kon ze aan. Dat allemaal door een zeer betaalbare, doelgerichte en persoonlijke training
van Hond weer in Balans.
Wij hebben er heel veel aan gehad.

Fam. van Rees.

HOUD HET SIMPEL GEWOON GAAN!

Sinds half juni volgen Kerel en ik het 1 op 1 coachingstraject bij jou. Dit na aanleiding van een van de voorwaarden die ik opgelegd kreeg van de burgemeester nadat ik Kerel terug heb gekregen, deze is een half jaar geleden in beslag genomen geweest vanwege een bijtincident met een andere hond, dit was in de tijd dat Kerel nog bij mijn ex woonde, geen fijne situatie, een hond met twee bazen die niet op 1 lijn zitten. Sinds Kerel bij mij terug geplaatst is, is er sowieso al een heel stuk rust gekomen, veel meer duidelijkheid en ritme en regelmaat. Toch bleef er een soort rest-shit over waarvan ik niet wist wat ik er mee aan moest, denk hierbij aan claimgedrag wanneer er visite was, jatten van spullen, eten etc… Overdreven waaks, half in de vensterbank, wanneer er iemand voorbij loopt. Ik bleef behoorlijk onzeker tijdens het uitlaten met betrekking tot andere honden en vooral hun bazen, al ging het al een stuk beter sinds ik de gentle-leader gebruikte. Desalniettemin ging ik situaties uit de weg, koos de weg van de minste weerstand, met als motto “voorkomen is beter dan genezen” Ook was Kerel soms te opgewonden achter in de auto naar voorbijgangers en ook met het wachten aan de kant van de straat naar auto’s die voorbij reden. 1 keer schrok ik daar zo van dat ik hem op zijn sodemieter gaf, toen keek hij mij recht aan en het was of hij letterlijk aan mij vroeg “Hoé dan?!” Toen begreep ik dat ik te kort schoot, hem niet de juiste aanwijzingen gaf.

Tijd om jou te bellen, ik heb eens terug gekeken in mijn mail en sinds februari 2016 ben ik al ingeschreven voor de nieuwsbrief, ik heb me ingeschreven nadat ik je heldere positieve berichten met open mindset op Facebook tegen gekomen was. Dat was nog ver voor de tijd dat het bijtincident zou plaats vinden en ik wist dat ik je nodig zou gaan hebben. Om kort te gaan, what you see is what you get, in het echt geef je precies datgene weg wat ik via je site, Facebook en Youtube al had ontdekt. Erg fijn.

De week na de intake ben ik al begonnen elke dag wat aantekeningen te maken, bewustwording aan de hand van de algemene (roedel)regels. Tijdens de theoriemiddag kon ik me dus goed laten reflecteren, waarom doe ik dingen wel en waarom doe ik dingen niet, wat vind ik belangrijk in mijn leven en hoe integer ben ik naar mijzelf.. Best confronterend en zeer verhelderend, fijn om duidelijk te kunnen vernemen wat uit mezelf niet zie, ik was vertroebeld door allerlei gedachtes over mezelf en Kerel die me ervan weerhielden ontspannen en vrolijk en vol vertrouwen naar mezelf, anderen en vooral naar Kerel te zijn, terwijl Kerel ontzettend loyaal en geduldig naar mij is, liet ik het afweten. Met dat besef wilde ik met met alle liefde wijzer laten maken.

Conclusie was sowieso een ander wandelschema, met oog op dat ik lang van huis ben vanwege werk en voor het opbouwen van een band, ook de positie van Kerel ten aanzien van mij, het naast lopen, wachten, volgen, vrij en bovenal het passeren van andere honden en het geven van vertrouwen op de angstige momenten. Verder samen met hem fietsen, niet van te voren kunnen verzinnen hoe tof of dat dat is en bovendien lijkt Kerel wel gemaakt te zijn voor dit soort werk, heel blij mee !

Door de praktijkoefeningen in de daaropvolgende lessen heb ik goed kunnen ervaren hoe belangrijk mijn houding, gemoedstoestand en mindset is, daardoor hoef ik geen situaties uit de weg te gaan, maar heb ik de keus om het te doen zoals ikzelf wil, wat ik daarbij elke keer bedenk is “Hou het simpel!” “Gewoon gaan”
Ik sta steviger in mijn schoenen, duidelijker naar mijzelf, omgeving en de hond, integer zijn door prioriteiten te stellen, te plannen en dat daadwerkelijk uit te voeren. Ik heb geleerd dat ik op die manier resultaten behaal die ik never had kunnen verzinnen vooraf. Echt cool! Hierbij denk ik ook aan de 7 dagen baas en hond in balans challenge, niet gedacht dat ik dat nog eens ging doen..

Het allermooiste is de feedback die ik krijg van Kerel, ik weet nu zeker dat ik hem geef wat hij nodig heeft, door het beste uit mezelf te halen heb ik een rustige fijne hond, door zo door te gaan is elke dag een pretje.

ONZE ROTTWEILER TRAVIS WAS DUIDELIJK UIT BALANS

Vorig jaar (2015) kwam Travis bij ons, een prachtige Rottweiler reu van nu 6 jaar oud. De vorige eigenaar (eerste eigenaar vanaf pup) gaf al aan dat er problemen waren met het voorbijlopen van andere honden. Wij gingen echter de uitdaging aan, maar al snel bleek dat Travis inderdaad erg vijandig gedrag vertoonde bij het voorbijlopen van andere honden, maar ook bij het passeren van fietsers en andere honden in hun tuin/woning. Omdat hij ook hap- en bijtgedrag ging vertonen naar ons toe, heb ik hem laten checken bij onzedierenarts. Die verwees ons gelukkig door naar Eddy Eelsing, omdat het duidelijk om een gedragsprobleem bij Travis ging en Eddy wist hoe hij hier verbetering in kan maken.

Heb direct contact met Eddy gezocht en afspraak gemaakt. Tijdens deze eerste ontmoeting in augustus 2016 bleek al snel dat Travis overbeschermend reageerde naar mij toe en dat ik de verkeerde hondenlijn had.
Dus traject besproken, afspraak gemaakt, vervolgens andere lijn van Eddy gekregen en advies over hoe ik moest omgaan met Travis (het ligt namelijk voornamelijk aan het baasje, welke regels hanteer je en hou je daar ook aan, blijft rustig en relax, want honden zoals Travis hebben dit echt nodig!).

Na een tweetal praktijklessen kon ik al probleemloos langs huizen lopen zonder dat Travis uitviel. Dit geeft zo’n mooi, relax en trots gevoel… yes…we hebben al een gedeelte van onze training bereikt! Daarnaast gingen we het voorbijlopen met andere honden oefenen, dit was nogal een zware klus maar dit ging ook verbazingwekkend goed. Travis reageert vooral op mijn gemoedstoestand, dus wanneer ik even niet oplet of te laat reageer maakt hij daar graag misbruik van. Als ik alert, zelfverzekerd en rustig ben en ook nog eens snel reageer, gaat het supergoed. Dus dit ligt vooral nu bij mij…. dus volhouden, en er voor gaan.

Ben ontzettend blij met Eddy als coach. Hij heeft een ontzettend geduldig karakter, geef echt supergoed advies, reageert snel als hij ziet wat anders kan of niet goed gaat en luistert naar je ervaringen en verhalen en springt in op dingen waar je tijdens de training tegenaan loopt. Soms val je terug tijdens een training, maar Eddy ziet alles en grijpt in.. haalt je terug en zie… het gaat weer super.

Ik vond het een eer om met je te werken Eddy. Wat een verandering hebben Travis en ik binnen 2 maand met je meegemaakt, zijn ogen staan veel rustiger, hij is zo positief veranderd. Hij is veel rustiger, luistert supergoed en is nog steeds super alert als het om zijn functie gaat (terrein bewaken).
Onze Travis is duidelijk weer in balans (en ik ook!).
Groetjes Alie

DOOR HAAR HOUDING NAAR DE HOND TE VERANDEREN EN DOOR CONSEQUENT TE ZIJN, LUISTERT DE HOND BETER EN HIJ IS RUSTIGER GEWORDEN

Nadat er problemen waren ontstaan door het niet goed leiding geven aan de hond van onze dochter, zijn we in contact gekomen met Eddy. Hij heeft ons vanaf het begin erg kundig en professioneel geholpen met advies en raad.
Daarna heeft hij met veel geduld en kennis van zaken met onze dochter getraind en haar het vertrouwen gegeven, dat ze een plezierige band met haar hond kan opbouwen door consequent te zijn en leiding te geven.
Eddy communiceert op uiterst prettige wijze en is rustig en duidelijk. Dit werkte bij haar erg goed. En doordat er heel snel resultaat te merken was, gaf dat veel stimulans om te oefenen en door te zetten. Door haar houding naar de hond te veranderen en door consequent te zijn, luistert de hond beter en hij is rustiger geworden. We zijn ontzettend blij met de hulp van Eddy en zullen hem bij iedereen aanraden, die ook problemen ondervind met hun hond.
Afz: Fam. Veldhuis

WAT IK VOORAL GELEERD HEB IS DAT IK NIET DE OORZAAK BIJ OSCAR MOET ZOEKEN MAAR EERST BIJ MEZELF

Wij hebben Oscar als pup, van 3 maand gekregen en vanaf het begin viel hij uit naar andere honden.
Ook trok hij erg aan de riem gewoon tijdens de wandeling.
Wat ik ook probeerde, allerlei dingen die ik op vorige cursussen had geleerd, niets hielp.
Via internet kwam ik Eddy tegen en heb contact opgenomen.
We hebben een afspraak gemaakt en jij dacht dat het probleem niet zo groot was en dat je ons wel kon helpen.
Het grootste probleem zou ikzelf zijn, mijn houding moest veranderen.
Een week later kwam je weer langs met een collega en een hond.
Oscar aan de riem en ja hoor we kwamen de hoek om en gelijk vloog hij op omdat daar een hond liep.
Eerst maar een andere riem om, eentje waar je Oscar beter mee kunt corrigeren.
Jij nam Oscar aan de riem en na 2 keer corrigeren ging het al veel beter.
Toen ikzelf maar proberen en nadat ik door had hoe ik het beste kon corrigeren en op mezelf moest letten, ging het gelijk goed en konden we gewoon rustig door wandelen.
Daarna ben ik een paar weken goed met Oscar aan het oefenen gegaan en het ging goed.
Af en toe een dag wat minder goed maar dan ging het de volgende dag weer veel beter.
Na een paar weken kwam jij weer en had je twee honden meegenomen!
Oscar en ik liepen samen op met jou en je twee honden.
Eerst was Oscar nog wat nerveus, maar we bleven rustig door wandelen en voor ik het in de gaten had liep ik met drie honden alleen te wandelen.
Wat ik vooral geleerd heb is dat ik niet de oorzaak bij Oscar moet zoeken, maar eerst bij mezelf.
Hoe ik me voel en niet denken of het wel goed zal gaan, want dan gaat het mis, en vooral rustig blijven.
We zijn nu een paar maanden verder en het gaat nog steeds heel goed.
Ik wandel nu zelfs weer heel veel kilometers met beide honden tegelijk.
Ik zou het iedereen aanraden die een probleem heeft met de hond.
Wat is het heerlijk om lekker ontspannen te kunnen wandelen.
Eddy, ook namens Oscar heel erg bedankt!
Groetjes Harma

VOORDAT IK HET IN DE GATEN HAD LIEP IK MET 2 HONDEN, KON HET NIET GELOVEN!

Mijn naam is Ciska Krijgsman, en mijn hond heeft Eddy, hij was gevonden in de Poolse bossen, waar hij aan zijn lot werd over gelaten. zijn leeftijd is onbekend de dierenarts schat hem zo 4 a 5 jaar oud, het is een kruising Labrador en ik denk herder . Ik heb Eddy sinds afgelopen jaar December 2015, zijn vorige baasje werkte 16 uur op een dag.
En mij werd gevraagd of ik Eddy wou hebben. toen ik eddy voor het eerst zag, schrok ik want hij is een behoorlijke grote hond, maar een heel lief karakter, lief voor mensen, lief voor kinderen kan heel goed met katten. En luistert heel goed. Toen ik voor het eerst met Eddy ging wandelen, trok hij best wel aan de riem, want hij had voorheen bij andere eigenaar altijd een tuigje om. Maar wat mij op viel is als ik andere honden tegen kom, werd hij best wel fel, viel uit naar honden vooral grote honden en kon hem bijna niet meer houden, dit was geen pretje hij liep zelf achterste voren mee, om de andere honden maar in de gaten te houden. Ik werd hier heel erg onzeker van en probeerde alle honden te vermijden.
Toen heb ik contact opgenomen met Eddy Eelsing en hadden toen een 1 op 1 sessie gepland. eerst hadden we een gesprek, toen gingen we samen lopen met Eddy en gaf me gelijk goede tips ivm trekken aan de riem. Ook liep ik te gespannen, keek steeds op de grond en te gefocust op mijn hond. Na zijn uitleg van hoe te lopen, en dat ik bepaal wanneer hij mag snuffelen en niet de hond, na een tijdje ging dit goed.
Toen haalde Eddy zijn hond erbij en ik moest met mijn hond er langs lopen, kijken hoe mijn hond reageerde en hoe ik hem moest corrigeren en vooral naar mijn state of mind kijken, en naar een paar pogingen kon ik er zonder moeite langs lopen.
Toen gingen we nog een stukje lopen ik voorop met mijn hond en Eddy achter mij met zijn hond en voordat ik het in de gaten had liepen we met de honden naast elkaar , en mijn hond reageerde niet, probeerde 1 keer maar toen gecorrigeerd en het ging super, en voordat ik het in de gaten had liep ik zelf met 2 honden, kon het niet geloven, heerlijk gevoel was dat.
En het gaat nu stukken beter als ik met mijn hond loop en andere honden tegen kom, soms gaat het nog wel eens mis, maar dat licht dat aan mij, maar ja rome was ook niet in 1 dag gebouwd maar het gaat zeker de goede kant op.
Dank je wel Eddy.

WE HEBBEN ER VEEL GELEERD OVER ONSZELF EN OVER ONZE HOND(EN)

Nu bijna een jaar geleden hadden Stephan en ik besloten dat het tijd werd om nog een hond erbij te nemen. Dit voor een stukje bescherming en een nieuw vriendje voor onze andere hond duque.
De klik tussen de honden was er eigenlijk meteen en ook ik had er wel vertrouwen in. De eerste ontmoeting met onze eerste hond ty gaf mij eigenlijk direct een goed gevoel.
Helaas duurde het niet lang voordat de eerste problemen zich voordeden. We kwamen er in de eerste 2 nachten namelijk al achter dat ty niet goed zindelijk was en niet aangaf wanneer hij een behoefte moest doen, dit ondanks dat hij al een half jaar oud was. We hebben hier direct op ingespeeld door een bench te halen om zo snel en makkelijk zijn zindelijkheid te kunnen trainen. Dit bleek al gauw de trigger te zijn voor nog veel meer problemen. Ty bleek niet alleen te kunnen zijn en begint alles om zich heen te verbijten. We hebben toen eerst veel zelf geprobeerd maar konden het probleem niet oplossen. Toen hebben we besloten dat het tijd werd om hulp in te gaan schakelen. Helaas hebben we met de eerste trainer weinig bereikt. Dit alles heeft geleid tot heel veel wanhoop en frustratie want het probleem ging van kwaad tot erger. Waren het in het begin alleen kussens die werden verbeten, ging het nou verder naar kabels en glazen potten. Niet alleen heel erg zonde van de spullen ook nog eens heel gevaarlijk voor de hond zelf.
De bench was inmiddels al geen optie meer omdat Ty een manier had bedacht om uit de bench te komen en zo als nog van alles te gaan slopen we hebben qua dat een ware houdini gekocht.
Na advies te hebben gevraagd bij de dierenarts hebben we Ty laten castreren, en als advies meegekregen om misschien toch weer een deskundige in te schakelen. En dit hebben we dan ook uiteindelijk ook gedaan.

We hebben contact gezocht met Eddy, en gelukkig leek het hem een leuke uitdaging. We hebben na gezamelijk overleg besloten dat een 1 op 1 consult het beste voor ons zou zijn. Dit hebben we dan ook gedaan, en we waren zeer onder de indruk. En we hebben erg veel geleerd over onszelf en over onze hond(en) . Al snel bleek dat we niet consequent genoeg waren en de disciplines niet goed doorzetten wanneer ze niet luisterden. Daarnaast bleek Ty nogal een handje ervan te hebben om te gaan claimen en hebben we andere riemen gekregen. Dit heeft heel erg veel voor ons veranderd. We hebben anders leren lopen met de honden en met een andere blik naar de honden en hun behoeftes leren kijken.
Inmiddels zijn we op de goede weg maar hebben ook nog een lange weg te gaan. Soms hebben we een terugval en moeten we even terugdenken aan datgene wat ons is geleerd. En wanneer nodig kunnen we gelukkig altijd om advies vragen aan Eddy of in de community.
Ik zou dan ook iedereen die een hond heeft met een gedragsprobleem op wat voor manier dan ook aanraden om eens een keer met Eddy te gaan praten.
Het heeft ons heel erg veel geholpen.

JOUW HOND HEEFT ONS ECHT EEN SPIEGEL VOOR GEHOUDEN

Beste Eddy,
We willen je heel erg bedanken voor je analyse en advies voor Noah! We vinden het ongelovelijk hoe we via jouw hond hebben kunnen zien hoe Noah zich voelt en wat haar problemen zijn. Jouw hond heeft ons echt een spiegel voorgehouden! We volgen je aanwijzingen op en zien onmiddelijk wat voor effect het heeft op Noah. Het gaat een stuk beter met haar door jouw aanwijzingen.
Het lukt zelfs om langs een andere hond te lopen zonder dat ze gromt! Helemaal top wat je voor ons(en Noah) hebt gedaan! Ook het wandelen (nu met riem) is een stuk leuker. Ze is veel vrolijker met wandelen en loopt niet meer overal te snuffelen.
Eddy bedankt!
Groetjes Gitte, Tessa en Sophie

HET IS WERKELIJK GENIETEN DAT IK NU EEN “PACKWALK”AAN DURFM TERWIJL IK EEN JAAR GELEDEN DAAR NOG ECHT NIET AAN AAN MOEST DENKEN

Toen ik weer een tweede Bordeauxdog aanschafte was ik er bang om er mee buiten te gaan lopen. Ik had in het verleden een slechte ervaring gehad, doordat ik mijn Bordeauxdog reu niet zo had opgevoed zoals het had gemoeten….kwam ik nu achter. Als er een hond aan kwam dan wilde in wel graag hard weer terug lopen, vooral omdat mijn dog wat gefixeerd raakte naar de andere
hond en er soms ineens op af wou rennen. Ik raakte erg gespannen, huilde soms als ik weer moest lopen en had al spijt een tweede
hond erbij genomen te hebben. Eddy heeft mij geholpen door mij te laten zien dat de hond op mij reageerde en ik daarom geen invloed
had op mijn hond en de situatie nog erger zou worden als ik er nu niets aan zou doen. En dat was een hele omschakeling van denken,maar werkelijk……het werk echt!!!!!.

Eddy is steeds met mij mee gelopen en heeft mij aangemoedigd anders met situatie’s om te gaan. Zo kon ik zien dat ik het gedrag van de hond zelf in de hand had en begon plezier te krijgen in het wandelen. Ik leerde ook dat ik mijn ruimte op moest eisen om zo het goede gedrag aan te leren.
Het is altijd heerlijk om naar Eddy te luisteren, hij heeft echt hart voor honden en wil het beste voor u en uw hond.

Ik heb zoveel plezier gekregen in de 2 Bordeauxdoggen dat ik er 5 maand geleden zelfs nog een Bordeaudog pup bijgenomen heb. Hij is nu 6 maanden oud.
Het is werkelijk genieten dat ik nu een ”packwalk” aan durf, terwijl ik een jaar geleden daar nog echt niet aan moest denken. Ik geniet er nu van en leer ze met plezier naar mij te luisteren en…. de doggen hebben plezier omdat ze precies weten wat ze aan mij hebben.
Als ik wat hulp of informatie nodig ben, dan kan ik altijd bellen of mailen. Kom ik er dan niet uit ,dan komt hij me helpen om het probleem op te lossen.

Ik kan Eddy en als trainer voor uzelf en voor uw hond aanbevelen!!!!!
En Eddy, bedankt dat je mij weer wat geleerd hebt en ik nu weer heerlijk buiten kan wandelen met de doggen.

Groetjes Tineke

IK WEET NU HOE IK ER PRECIES MEE OM MOET GAAN

Eddy heeft mij ontzettend goed geholpen met mijn hond.
Ik heb een erg bange hond opgehaald een rhodesian ridgeback kruising en ik wist niet helemaal wat ik hiermee aan moest,
ze is bang voor geluiden, voorwerpen enz.
Ze blaf ook naar vreemden en het is best eng om te zien omdat t lijkt of ze je wil aanvallen (doet ze niet maar toch).
Dankzij Eddy weet ik nu hoe ik er precies mee om moet gaan en ook met het ‘naast’ lopen, niet alleen is het leerzaam maar ook erg gezellig,
Dus Eddy bij deze bedankt voor je tips en hulp!
Groetjes Kim

HET GING NIET ALLEEN OM HET GEDRAG VAN DE HOND, MAAR OOK VAN MIJ

Hey hoi ff een berichtje voor alle lezers die grote of kleine problemen heeft met
zijn/haar hond. Ik heb een hele lieve hond (kruising groenendaler en mechelse
herder) die binnen super lief is maar buiten dominant wil zijn. Eddy is maar een
half uurtje met mij bezig geweest om mij te leren om haar naast te laten lopen en op
die manier andere honden te negeren. Het ging hier niet alleen om het gedrag van
mijn hond maar ook dat van mij. Zonder dat ik het echt doorhad gaf ik toch een
verkeerd signaal door aan haar. Wat ik dus ook geleerd heb en wat dus echt
belangrijk was in mijn geval is dat goede materiaal ook belangrijk is. Ik gebruikte
namelijk een tuigje waardoor ik haar niet goed kon corrigeren. Met behulp van Eddy
zijn riem kwam ik erachter dat zo’n “kleine” verandering al wonderen doet. Heb dus
gelijk op aanraden van Eddy zo’n riem aangeschaft en heb gelijk een stuk met haar
naast mij gelopen. Super!
Eddy bedankt jongen. Op naar de volgende stap. Het naast fietsen en socialiseren
met andere honden. Heb er met jou de volste vertrouwen in dat het helemaal goed gaat
komen met mijn hond.
Groetjes Henny

KAN HET IEDEREEN AANRADEN

Eddy heeft ons erg goed geholpen met onze 3 chihuahuas, de reden van het traject was
de oudste chi, zodra de deurbel ging begon hij te blaffen en uit angst hapte hij op
de bezoekers, na een duidelijke uitleg van het hoe en waarom,was het tijd om te gaan
oefenen met de deurbel, na wat praktische tips en een paar keer voor doen was het
onze beurt, dit houden we consequent vol en het is nu na een paar dagen al
ontzettend verbetert, de honden weten waar ze aan toe zijn,en zijn een stuk rustiger
wanneer de bel gaat, het happen is nog niet weer voorgekomen! Het wandelen is ook
een stuk aangenamer, kregen de tip om de flexi riemen niet meer te gebruiken maar
een normale kortere riem, ze lopen netjes bij ons in de buurt en blaffen niet meer
naar fietsers of voorbij gangers.. al met al was het een leerzame ervaring, kan het
iedereen aanraden!
Frank&Andrea Schokkenbroek

ONDANKS DAT IK ZELF AL WEL BEGREEP DAT HET NIET AAN HAAR LAG, MAAR GROTENDEELS BIJ MIJ, KWAM IK NIET VERDER

2 maanden geleden kwam ik bij jou om te werken aan de reactiviteit van mijn hond.
Ondanks dat ik zelf al wel begreep dat het niet aan haar lag maar grotendeels bij mij, kwam ik maar niet verder.
Jij hebt mij laten zien hoe ik er beter voor haar kan zijn door eerst aan mijzelf te werken.
Waar er een paar maanden geleden naar elke voorbijgaande hond geblaft moest worden kunnen we nu 8 van de 10 in rust passeren.
We zijn er nog niet helemaal maar ik heb zeker alle tools in huis om in de toekomst 10 van de 10 honden in rust te kunnen passeren.

Heel erg bedankt! En we hebben nog contact.

Groetjes,
Sandra en Nyssa

HEB HEEL VEEL GELEERD OVER MEZELF

Ik heet Ria Kok
Mijn Bouvier luistert naar de naam Cheetha.

Ik ging er heen omdat ik vond dat Cheetha omgevormd moest worden tot een sociale hond die gewoon langs andere soort genoten moest kunnen lopen.

Nou daar kwam ik achter
Het lag duidelijk aan mij: houding angst die ik 25 jaar opgespaard heb.

Was inderdaad waar.

Best confronterend.
Wel zeer leerzaam en nu ben ik blij gelukkig en vrij.

Was:
– Onzeker
– Niet stabiel
– Geen Leider
– Niet zelfverzekerd
– Ja ook angstig behoorlijk
– Geen goede houding
– Nam geen verantwoordelijkheid
– Zocht niet in oplossingen

Door in traject te gaan ging ik de confrontatie met mezelf aan
Was heftig en met ups en downs.

Door de fantastische ondersteuning van Eddy heb ik alle punten drastisch aangepakt.

Alle lof wat een geduld heeft Eddy met me gehad.

Heb heel veel geleerd over mezelf veel aantekeningen gemaakt
Zo weet ik nu hoe belangrijk het is om een goede mindset te hebben en op je houding te letten.

Om de verantwoordelijkheid voor je eigen hond te nemen, deed dit niet omdat ik van alle Honden houd.

Nu weet ik en heb ik geleerd dat ieder voor zijn eigen hond verantwoordelijk is.
Om niet te luisteren naar de verhalen in je hoofd, maar de realiteit niet te verliezen.
Niet te luisteren naar het reptielenbrein ( je zelf veilig willen voelen in de oude situatie blijven niet willen groeien)
En me zelf niet het slachtoffer te voelen want dat blijf als je de situaties niet aanpakt en dit geld voor alles in het Leven.
Willen groeien en niet stil blijven staan, dat is nu mijn doelstelling

Verdedig haar nu soms tot ergernis van de tegen partij.
En geloof me heb alle fases mee gemaakt wanhoop het niet willengeloven in de complete Metamorfose.

Ik heb het bereikt en ja ik ben op alle fronten veranderd
Door Eddy’s steun heb ik het bereikt en met de hulp van zijn Lieve Echtgenote.
Loop nu niet meer weg ga de honden niet meer uit de weg
Kan nu zelfs een praatje met andere honden eigenaren maken.
Angst Emotie zijn gevoelens die horen niet meer bij mij.
De comfortzone heb ik verlaten. Naar het reptielenbrein luister ik niet meer.
Gevaar zoek ik niet op maar weet nu het verschil.
Raad dit iederéén aan. Durf de situatie aan te pakken en je voelt je weer gelukkig vrij en je maatje ook.
Ook voor hulp voor jezelf ontwikkeling kun je bij hem terecht ook dat heb mogen ontvangen.
Ben zoveel rijker in alle opzichten
Cheetha en ik voelen en begrijpen elkaar nu veel beter.

Eddy bedankt dat je me zoveel over mezelf heb geleerd en zoveel meer.
Dat Cheetha terug vrolijk is
Dat ik mijn zelfvertrouwen zelfverzekerd rustiger minder angstig ben geworden
Ga jullie zeker van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Ria en Cheetha uit Deventer

MET HUISWERK, REGELS EN CONSEQUENT ZIJN ZAGEN WE METEEN VERBETERING IN HUIS

Begin dit jaar (2017) zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis en omdat het een plek is met veel ruimte en we altijd al een hond wilden, hebben we Chef in mei uit het asiel gehaald. Chef is een Mechelse herder van 3 jaar. We wisten dat hij was weggedaan door de vorige eigenaar, omdat hij te druk was en had gehapt naar de dochter. Al snel bleek dat er meer aan de hand was met Chef, hij was inderdaad erg druk, duidelijk niet gewend om uitgelaten te worden, bang en schrikkerig als er maar een kleine stemverheffing was en eigenlijk kort gezegd een ongeleid projectiel. En omdat dit onze eerste hond is, wisten wij ons eigenlijk geen raad en daardoor werd het alleen maar erger. Nadat we het echt niet meer zagen zitten, hebben we via internet Eddy gevonden en dat is onze redding geweest.

Bij de eerste ontmoeting gingen we een stukje in het bos lopen en terwijl wij voortgetrokken werden door Chef en tegen elkaar zeiden ‘ nou dit valt nog mee’ riep Eddy verbaast ‘dit valt mee?’. Gelukkig gaf Eddy aan dat het geen onbegonnen zaak was, maar wel zei hij heel eerlijk dat het hard werken zou worden. Hij bood ons een traject op maat aan en we kregen meteen huiswerk mee en we beloofden ons voor 100% in te zetten. Thuis zijn we meteen aan de slag gegaan met het huiswerk, regels en consequent zijn en we zagen meteen verbetering in huis. Chef werd een stuk rustiger en drentelde niet meer de hele tijd achter ons aan. Hij ging zelf soms rustig ergens liggen!

Bij de tweede ontmoeting met Eddy was al te zien, dat Chef iets rustiger was en zijn we gaan oefenen met het door de deur lopen. Erg leuk om te doen en om te zien hoe de hond op emoties reageert. Ook dit thuis weer volop geoefend. Dit blijft een lastig punt, omdat Chef erg snel enthousiast is en je erg snel moet ingrijpen om dit onder controle te krijgen. Maar hier blijven we aan werken.

Bij de volgende sessies zijn we aan de slag gegaan met het lopen aan de lijn en dat was een openbaring. Het blijkt dus gewoon dat Chef een ‘normale’ hond is en netjes aan de lijn kan lopen. Ook hebben we geoefend met het voorbij lopen van andere honden en ook dat is gelukt. Maar ook dit zal iets blijven om altijd te oefenen en consequent te blijven. Zelfs met kleine kinderen gaat het met de juiste begeleiding van kind en hond goed. Een van de belangrijkste dingen, die wij hebben geleerd is niet te veel nadenken als mens wat je eigenlijk aan het doen bent, maar gewoon doen! Maar wij zijn echt superblij dat we dit traject zijn aangegaan met Eddy. Het heeft ons behoorlijk wat tijd en energie gekost, maar het was het dubbel en dwars waard als we nu zien wat voor een fijne hond Chef is geworden en dan te bedenken dat dit alleen nog maar leuker en liever gaat worden als we dit zo vol blijven houden!

Groetjes Martijn en Andrea

SOMS IS HET EENS GOED OM NAAR JEZELF TE KIJKEN

Als gezin hebben we meerdere jaren honden getraind en afgeleverd bij hun nieuwe baasjes dus ,op het gebied van ervaring met honden, voelden we ons redelijk ervaren.
Nu hadden we nog een afgekeurd hulphondje in huis en sinds vier jaar een mooie “eigen” Friese stabij.
Deze hebben we gesocialiseerd zoals we dat met alle honden hebben gedaan en de basis commando’s zaten er dan ook prima in.

Maar steeds vaker merkten we dat , de rust die wij onze honden zo gunnen, niet bij Skip (de stabij) te vinden was.
Onrustig lopen aan de riem, blaffen naar andere honden (dan natuurlijk gezellig met z’n tweeën) en letterlijk de visite bespringen .
Wij wisten niet meer hoe we Skip de rust zouden kunnen geven die het leven een stuk prettiger zou maken.

Dus dan ga je op zoek naar iemand die je de tools kan geven waarmee je je hond kan helpen.
En we kwamen bij Eddy terecht, na een eerste intake werden al een aantal dingen duidelijk.
-het overdreven druk worden bij het horen van de riemen en dan in overspannen modus de wandeling beginnen. Foutje…
Op het moment dat dat Eddy het aangaf vielen bij ons de schellen van de ogen….
Dus huiswerk…. Rust inbouwen.

Na twee dagen was er al duidelijk verbetering te zien en te merken.
Zo simpel maar doeltreffend!
We zijn met Eddy ook aan het werk geweest met andere honden en het binnen komen van luidruchtige visite (vond ik erg leuk om te oefenen)
Nu na een redelijk kort traject kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat Eddy ons fantastisch begeleid heeft. En zijn nuchtere benadering van de “problemen” zorgt ervoor dat je heus wel weet dat jij een steekje hebt laten vallen maar dat het echt wel op te lossen is.

Nu zijn we in elk geval weer de mensen met de hondjes ipv de drukke hondjes.
Natuurlijk moeten we op blijven letten want negatief gedrag is sneller aangeleerd dan afgeleerd.
Maar dankzij Eddy weten we wat we kunnen doen!!!

Groetjes,
Dick en Emmy Jansen

MEER ZELFVERTROUWEN EN POWER GEKREGEN

Zonder jouw training had ik het niet gered.
Meer zelfvertrouwen en power gekregen.
Al in de 1e sessie zag ik wat het met sookie deed. Ook met mij. Een euforisch gevoel dat weet ik nog goed.
Ik loop nu een stuk zelfverzekerder en heb de honden keurig naast me. Mijn doel wat ik voor ogen had is bereikt.

Eddy coacht en geeft je een goed gevoel over jezelf.
Naarmate ik verder in het traject kwam merkte ik dat er meerdere punten waren waar ik aan wil werken.
Wordt vervolgd dus.

Ik kan iedereen een traject aanbevelen . je leert ontzettend veel over jezelf en je honden.

Groet van Audrey en de roedel.

HOOFDZAKELIJK LAG HET BIJ ONS ZELF

Ik volgde Eddy al op facebook en vond zijn tips en adviezen super goed.
Na een skype consult besloten we enige tijd later om Eddy om hulp te vragen bij onze hond Jip.
Jip vond visite niet echt gezellig en werd daarnaast nogal geprikkeld door mensen en andere honden op straat.
Weinig rust dus!
Eddy heeft ons geholpen om te laten zien waar de problemen lagen.
Hoofdzakelijk bij ons zelf en hij heeft ons duidelijk laten zien dat alles bepaalt wordt door je eigen mindset, niet hopen of denken MAAR doen.
We zijn er nog niet helemaal, maar dat gaat zeker lukken!

Bedankt Eddy voor je oprechte betrokkenheid en support.

Groetjes familie van Beek

ZE HAD ALTIJD DE BIJNAAM TERROR, MAAR DIE IS AL LANG NIET MEER VAN TOEPASSING HAHA

We kregen Faya als 8 weken oude pup van een boerderij en waren meteen verkocht! Faya is een kruising friese stabij x kooiker hond. Al snel kwamen we er achter dat het een pittige dame was maar super leergierig. We zijn op puppycursus geweest hebben haar goed laten socialiseren en dachten dat het scherpe randje er met de tijd wel af zou gaan.. niet dus.. Faya is een erg eenkennig hondje ze is vooral op het vrouwtje gericht is wel gek met het baasje maar toch anders. Toen mijn man niet goed in zijn vel kwam te zitten en daardoor thuis was kreeg Faya steeds meer streken ze probeerde vooral mijn man heel erg uit dit uitte zich vooral in overmatig blaffen, niet willen komen met roepen, in de kleding happen, continu spelen en anders je daar toe dwingen.. wij probeerden consequent te zijn maar dit werkte niet voldoende. Ik volgde Eddy al een tijdje op facebook en vond zijn manier van werken er prettig. We zijn begin van het jaar bij Eddy op bezoek geweest en al snel was duidelijk dat er echt iets moest veranderen Faya was zelf de leiding gaan nemen en was continu opgewonden.

We hebben met Eddy een plan opgesteld en zijn van start gegaan eerst met de roedelleiders regels en Eddy is een aantal.keer bij ons thuis geweest en ook hebben we coach gesprekken gehad die echt een eye-opener zijn. Wij waren erg verbaasd hoe snel we resultaat hadden!

We hadden vooral de opdracht gekregen Faya pschygelogisch en lichamelijk meer uit te dagen dit hebben we gedaan veel langere wandelingen, spelletjes tijdens het loslopen en ook binnenshuis spelletjes spelen. En vooral heel consequent ze had gewoon begrenzing nodig in de mand is in de mand klaar.
Het klinkt misschien raar maar we hebben echt een hele andere hond gekregen ze had altijd de bijnaam Terror maar die is al lang niet meer van toepassing haha. We genoten altijd al van haar maar het is nu echt een genot om met haar bezig te zijn en om haar om ons heen te hebben!
We zijn erg blij dat Eddy ons heeft laten zien dat je eigen mindset erg belangrijk is wat je doorgeeft krijg je terug.

Ik kan Eddy en zijn methode iedereen aanraden als je zelf bereid bent wat te veranderen in combinatie met de juiste hulp (Eddy) komt het helemaal goed!

Groetjes Arjen en Laura

HET LAG NIET AAN SEB, MAAR AAN MIJ

In november 2016 hebben we de hulp van Eddy, van Hond weer in balans , ingeschakeld.
Seb is een kruising Mechelse herder X Rottweiler/Stafford. Hij is inmiddels anderhalf jaar oud en een erg lieve hond.
In Oktober vorig jaar begon Seb gedrag te vertonen die wij op dat moment niet konden verklaren, hij gromde wanneer mensen binnen kwamen of vertrokken. Op een gegeven moment begon hij erbij te happen. Zelfs bij het lopen aan de lijn gromde hij naar andere mensen. Verder was Seb erg enthousiast en sprong hij tegen iedereen op. Bij het lopen aan de lijn was het de vraag wie laat wie uit.

We zijn een traject van 2 maanden in gegaan met coaching gesprekken en praktijkbegeleiding.
Wat we eigenlijk wel wisten was de waarheid. Het lag niet aan Seb maar aan mij. Seb had duidelijk geen vertrouwen in mij als roedelleider. Met aanwijzingen van Eddy hadden we binnen een week de eerste problemen opgelost. Doordat ik mij als leider ging opstellen kon ik Seb zonder problemen op zijn kussen laten zitten zodat mensen rustig in huis konden komen. Hij heeft niet meer gegromd of gehapt.
De coaching gesprekken hebben mij een totaal andere kijk op het omgaan met honden gegeven en misschien nog belangrijker op mijn eigen keuzes. De mindsetting is het allerbelangrijkst om positief met je hond om te gaan. Het verleden kan ik laten rusten. Waar ik eerst dacht..jeetje, moet ik zo nog ongeveer 13 jaar veder met deze hond denk ik nu alleen maar wat een geweldige hond is het. Ik geniet van het moment.

Het lopen aan de lijn gaat steeds beter. Seb wil nog wel eens trekken en zijn eigen wil volgen. Maar ook hier geldt wanneer ik rustig en consequent blijf, neem ik uiteindelijk de leiding over en schikt Seb zich.

Er blijven zeer zeker aandachtspunten. Seb kan nog niet los lopen zonder achter andere honden aan te gaan maar ook daar hebben we tools voor gekregen.

Het allerbelangrijkste wat we hebben geleerd is dat we door consequent te zijn en grenzen te stellen Seb niets af nemen. Hij mag nog steeds veel…maar onder onze voorwaarden en wanneer wij dat willen.

Wij hebben veel over en van Seb geleerd, dit geldt voor het hele gezin.
Ik zou iedereen aanraden om bij problemen hulp in te schakelen. De hond en jij zijn het waard.

Dank je wel Eddy voor de lessen en de aandacht.

Groet Jonny, Ada, Stijn, Lieke en natuurlijk Seb.

ALS JE RESULTAAT WILT BEREIKEN MOET JE ER WEL VEEL TIJD INSTEKEN

Een jaar geleden besloten wij om nogmaals een hond te nemen. Wij hadden hiervoor al 2 keer een hond gehad. Beide werden 15 jaar. De keuze viel deze keer op Mylo een Zwitserse Herder.

Wij zijn vrij direct nadat de hond als pup bij ons kwam begonnen met de puppy cursus bij een hondenschool. Dit was echter van het begin af aan geen succes. De pup was veel te druk en te enthousiast en van dingen leren kwam eigenlijk weinig terecht. Nadat wij de cursus afgemaakt hadden zijn we zelf doorgegaan met training. Dachten dat wij dit, met 30 jaar honden ervaring, wel even met succes zouden doen. Bleven echter tegen problemen aanlopen, trekken aan de riem en bang in het verkeer ook was Mylo vrij nerveus.

Zijn toen in contact gekomen met Eddy van Hond weer in Balans en besloten om het daar maar eens te proberen. Eddy liet ons een hele ander manier van honden training zien. In zijn optiek is de hond eigenlijk een verlengstuk van zijn baas.

Hebben nu met goed resultaat de eerste 6 weken training afgesloten. Het trekken aan de riem is een heel stuk beter geworden en lopen door de straat met druk verkeer gaat hem meestal goed af. Mylo is een heel stuk rustiger geworden en reageert veel beter op andere honden.

Als je resultaat wilt bereiken moet je er wel veel tijd insteken maar hierdoor wordt je alleen maar een betere Roedelleider.

Wij zijn blij dat we deze stap genomen hebben en gaan nog een poosje door met de een op een training bij Eddy om in de toekomst nog meer van Mylo te kunnen genieten.

Groetjes Korrie en Bennie

Dit was een greep uit de recensies van Hond Weer in Balans.