Over mij

hondengedragsdeskundige en coachHallo. Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Eddy Eelsing en ik ben werkzaam
als hondengedragsdeskundige en coach. In het dagelijks leven werk ik met bijzonder toegewijde mensen om het beste uit zichzelf en hun hond te halen.

Hoe het allemaal begon

Toen ik vroeger nog bij mijn ouders thuis woonde hebben we eigenlijk altijd
honden gehad. We hebben rottweilers en bordeauxdoggen in huis gehad.
Alleen waren alle honden en met name de rottweilers wat gemeen. Ze
luisterden voor geen meter. Sterker nog 1 van de honden die we vroeger hadden was zelfs agressief naar honden. Aangezien ik zelf rond de 10 jaar was hebben mijn ouders besloten hier hulp bij te gaan halen.

Ze hebben toen contact gehad met een Hondengedragstherapeut. Die mevrouw is ook langs geweest alleen heeft dit helaas niet mogen baten. Toen zijn we naar een hondenschool gegaan, omdat we toch graag van het vervelende gedrag af wouden, want dit werd ondertussen steeds erger. En tot mijn stomme verbazing werden de baasjes met de honden die het goed deden constant bijgestaan door een hondentrainer en nog een andere man en ik (met mijn ouders) werden gewoon bijna niet geholpen terwijl wij de probleemhonden hadden. Uiteindelijk zijn we dan ook niet geholpen en is het zelfs zo ver uit de hand gelopen dat we onze hond in hebben moeten laten slapen.

Naarmate de tijd vorderde en ik samen ging wonen met mijn vriendin (nu mijn vrouw) hebben we zelf een hond in huis gehaald. Ik was in die tijd 21 jaar. Haar naam was Diva en het was een kruising van een Rottweiler met een Bordeauxdog. (typisch hè) Alleen wederom ervoer ik problemen met mijn hond en zocht ik contact voor hulp.

Ook ben ik veel gaan rondneuzen op hondenforums, want er zou toch iemand moeten zijn die ons zou kunnen helpen? Maar ondanks alle goede adviezen en hulp ben ik niet verder gekomen. En voor dat het weer zo erg uit de hand zou lopen als met de honden van mijn ouders heb ik ervoor gekozen mijn hond te herplaatsen, want wij konden haar gewoon niet aan.Tot op een dag besefte ik mij iets.
Ik heb altijd gedaan wat andere zeiden wat ik moest doen. Maar meer realiseerde ik mij dat iedereen gefocust was op de hond, maar niemand mij echt hielp. Want ik voelde me ondertussen behoorlijk onzeker bij honden. Dus ik ben flink met mijzelf aan de slag gegaan en ben mij bewust geworden van de emotie, gevoelens en gedachten die spelen. En tevens had ik een manier gevonden waardoor ik mijn frustratie en alle negativiteit kwijt kon.

Ondertussen een paar jaar verder en anders in het leven te staan hebben mijn vrouw en ik Sandy de Cane Corso in huis gehaald. Maar ditmaal ging alles anders. Ik ben mij meer gaan verdiepen in hondengedrag, maar ook hoe menselijk gedrag invloed kan hebben op de hond.
Dit begon met het lezen van boeken en het behalen van verschillende cursussen. En wat er gebeurde was fantastisch!
Mijn lieve Sandy luisterde naar mij. Ik begon te begrijpen wat een hond nodig had om in balans te komen en te blijven. Zelfs familie en vrienden vroegen aan mij uiteindelijk of ik ze misschien kon helpen met hun hond. Want zij hadden wat ik eerder ook had. Alleen ik had het voor mezelf opgelost.  En toen ik ook nog eens de kans kreeg om een aantal jaar te werken in een dierenasiel, werd ik nog gelukkiger.
Want waar tref je immers de meeste honden met een probleemgedrag? Dus in de jaren dat ik er heb gewerkt, heb ik enorm veel praktijk ervaring opgedaan.
Alleen miste ik nog 1 punt in mij leven. Hoe kan ik mensen nog beter gaan helpen met hun leven en hun hond.

En toen zag ik Cesar Millan op televisie. Hij was toen net voor het eerst op de Nederlandse televisie. En het kwartje viel! Ik zou niet alleen een hondengedragsdeskundige worden maar ook Coach. Waar hondentherapeuten en hondentrainers faalden zou ik een verschil maken.
En dat is ook gelukt!
Ik heb meerdere diploma’s op het gebied van mens- en hondengedrag en dagelijks maak ik met veel passie een impact op het leven van mensen met hun hond. En daarbij ben ik blij dat ik mag werken met toegewijde mensen en ik ze  nu kan geven wat ik vroeger niet heb gekregen van gedragsdeskundigen en hondentrainers.