Assertiviteitstraining met honden

assertiviteitstraining met hondenHonden spiegelen ons gedrag. Daarnaast prikken honden feilloos door iemand heen die zich zeker probeert op te stellen, maar dit eigenlijk niet is. Daarom hebben wij deze assertiviteitstraining met behulp van honden ontwikkeld.

Wie zou baat hebben bij onze assertiviteitstraining?

Herken je jezelf in het volgende?
-Heb jij moeite met nee zeggen en doe je dingen waar je eigenlijk niet achter staat.
-Graag zou jij je eens duidelijk uitspreken tegenover je baas, je ouders of je partner, maar je durft dat niet goed aan.
-Als je de stap dan uiteindelijk toch eens zet, weet je hetgeen je wil zeggen niet goed over te brengen waardoor je niet voldoende serieus wordt genomen.
-Alleen al de gedachte dat er een confrontatie kan ontstaan, maakt dat je deze regelmatig  liever uit de weg gaat.
Herken je jezelf in bovenstaande dan zou je met onze training hier verandering in kunnen brengen.
Assertief zijn betekent dat je opkomt voor jezelf op een respectvolle manier die passend is in de betreffende situatie.
De assertiviteitstraining van HondWeerInBalans kan je helpen met het vergroten van je zelfvertrouwen, in combinatie met het ontwikkelen van meer assertiviteit.
“Daar waar wij mensen elkaar voor de gek kunnen houden, prikken honden altijd door schijnzelfverzekerdheid heen.” – Eddy Eelsing

Waarom 1 op 1 assertiviteitstraining met behulp van honden?

We hebben een unieke aanpak om jouw zelfvertrouwen te vergroten: we maken namelijk gebruik van 1 op 1 coaching en zetten honden in tijdens de assertiviteitstraining.
De wijze waarop je iets zegt, je lichaamshouding, gemoedstoestand en mindset bepaalt het resultaat of de hond jouw commando zal opvolgen of niet. De hond houdt jou een spiegel voor en prikt door een commando heen waar toch nog een kern van onzekerheid in zit.
Stel: je hebt een sollicitatie waarbij je jezelf wijsmaakt dat jou dit gaat lukken. Echter in je onderbewustzijn zit de onzekerheid die invloed heeft op jouw houding. Dit straalt als het ware van jou af en je komt niet goed over. De meeste mensen hebben dit soort situaties wel eens meegemaakt: dat is ook niet erg maar wel leerzaam. De mate waarin je er last van hebt en of jij het als een probleem ervaart, maakt dat je dit nu aan het lezen bent en het als een probleem ziet.
 

De training

Tijdens de cursus zul je ook merken dat de hond niet altijd meteen reageert op wat jij van hem vraagt. Door opnieuw te durven vragen, van binnenuit meer duidelijk te zijn en te blijven doorzetten, leer je op je eigen manier steeds assertiever te worden en zal hierbij ook je vertrouwen langzaam groeien.

Daarbij zullen we niet alleen letten op hoe je iets zegt, maar ook letten op lichaamshouding, gemoedstoestand, en hetgeen je uitstraalt. Immers honden pikken dit ook allemaal op. Wij mensen kunnen elkaar goed voor de gek houden, maar dat gaat bij een hond niet lukken. Honden prikken hier geheid doorheen.
Het aangeven van grenzen is een belangrijk onderdeel in de assertiviteitstraining. Honden zullen, wanneer jij niet overtuigend genoeg bent, over jou heenlopen en je grenzen opzoeken. Dit bijvoorbeeld door domweg niet te luisteren, tegen je aan te springen, je opzij te duwen of zich aan jou op te dringen voor aandacht.
Door je te leren zelfverzekerd en krachtig over te komen, zal een hond meteen weten waar hij aan toe is en zul jij respect krijgen wat je graag wil ontvangen.
Wanneer je respect en vertrouwen uitstraalt, krijg je dit ook terug! Daar ligt ook meteen de parallel met het echte leven: je kunt op deze wijze ook in het echte leven assertiever worden.
Nee zeggen en voor jezelf opkomen is dus heel belangrijk in onze assertiviteitstraining. In deze cursus komt dit dan ook zeker aan bod.
Wil je meer informatie over onze assertiviteitstraining met honden? Vraag dan nu meer informatie aan.